.

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

«ΦΟΙΒΙΤΙΚΑ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ»

Ο Μ.Φ.Κ.Σ. Φοίβος Πειραιά διοργανώνει το 6ο ανοιχτό τουρνουά σκάκι << ΦΟΙΒΙΤΙΚΑ-ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΠΟΓΔΑΝΟΣ 2009>>. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι σκακιστές με διεθνή ή Ελληνικό βαθμό αξιολόγησης (ΕLΟ) 1800 και άνω καθώς και σκακίστριες και έφηβοι ανεξαρτήτως βαθμού αξιολόγησης.
Σύστημα αγώνων : Eλβετικό 7 γύρων Χρόνος σκέψης : 1 ώρα και 30 λεπτά για κάθε παίκτη για τις πρώτες σαράντα κινήσεις συν 15 λεπτά για την υπόλοιπη παρτίδα και επιπλέον 30 δευτερόλεπτα για κάθε κίνηση. Πρόγραμμα αγώνων : Οι αγώνες θα διεξάγονται στην έδρα του Φοίβου Πειραιά, οδός Κιθαιρώνος 12, Πειραιάς-Καμίνια (πλησίον της πλατείας Αγ. Ελευθερίου).
1ος γύρος : Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009 5:00 μ.μ.
2ος γύρος : Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009 6:30 μ.μ.
3ος γύρος : Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2009 5:00 μ.μ.
4ος γύρος : Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009 6:30 μ.μ.
5ος γύρος : Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009 5:00 μ.μ.
6ος γύρος : Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009 6:30 μ.μ.
7ος γύρος : Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009 5:00 μ.μ.
Κάθε σκακιστής έχει δικαίωμα μίας αναβολής ύστερα από συμφωνία με τον αντίπαλο και αφού έχει ενημερωθεί ο διαιτητής. Οι αναβολές θα πρέπει να παίζονται πριν από τον αντίστοιχο γύρο που αφορούν. Αναβολή παρτίδας των 2 τελευταίων γύρων δεν επιτρέπεται. Σκακιστής που θα δώσει βαθμό χωρίς αγώνα θεωρείται ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα. Η συμμετοχή και η καταβολή του παράβολου συμμετοχής μπορεί να γίνει μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη του 1ου γύρου, με απαραίτητη την φυσική παρουσία την ώρα έναρξης των αγώνων.
Έπαθλα: Έπαθλα θα δοθούν στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες σκακίστριες της γενικής κατάταξης ,στους τρεις πρώτους εφήβους και στους τρεις πρώτους του Μ.Φ.Κ.Σ. Φοίβου Πειραιά. Η κατανομή των επάθλων θα γίνει ως εξής:
1ος νικητής (Πρωταθλητής Πειραιά) Κύπελλο και € 300
2ος νικητής Μετάλλιο και € 200
3ος νικητής Μετάλλιο και € 100
1η σκακίστρια Κύπελλο
2η σκακίστρια Μετάλλιο
3η σκακίστρια Μετάλλιο
1ος έφηβος: Κύπελλο
2ος έφηβος Μετάλλιο
3ος έφηβος Μετάλλιο
1ος νικητής Φοίβου Κύπελλο
2ος νικητής Φοίβου Μετάλλιο
3ος νικητής Φοίβου Μετάλλιο
Κριτήρια άρσης ισοβαθμίας : Τα κριτήρια κατά σειρά είναι :Άθροισμα προοδευτικής βαθμολογίας και τα κριτήρια άρσης της. Βucholtz Sonnenborg-Berger Αριθμός νικών Κλήρωση Προσοχή : Mόνο για την άρση ισοβαθμίας οι βαθμοί που θα αποκτηθούν χωρίς αγώνα ( μη προσέλευση του αντιπάλου, ΒΥΕ) θα προσμετρώνται ως 0,5 βαθμοί πλην των χρηματικών επάλθων. Επίσης σε περίπτωση συμμετοχής ενός παίκτη σε 2 έπαθλα παίρνει το μεγαλύτερο εξ’ αυτών. Διαιτησία : Πέτσας Σπυρίδων. Παράβολο συμμετοχής : 25 € για κάθε παίκτη. Έφηβοι 15 €.Δηλώσεις συμμετοχής : Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται :
Στον κο. Κοντόπουλο Δημήτρη τηλ.6937300289
Στον κο. Καραουλάνη Γιάννη τηλ.6944764600

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΑΣΟΠ "ΔΙΑΣ" ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πενθήμερο Σκακιστικό Φεστιβάλ Αθήνας 2009 που διοργάνωσε ο σύλλογός μας, Αναγεννησιακός Σκακιστικός Όμιλος Πετρούπολης «ΔΙΑΣ», στην Κεντρική πλατεία της Πετρούπολης, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 14/10/2009 το βράδυ, με τον αγώνα σιμουλτανέ, ανάμεσα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Κόστενιουκ και 35 σκακιστές και σκακίστριες.
Οι 35 αντίπαλοι της Παγκόσμιας πρωταθλήτριας διεκδίκησαν την πρόκρισή τους τις προηγούμενες μέρες, στα τουρνουά Blitz και Rapid, με αποτέλεσμα όσοι βρέθηκαν απέναντί της, παρά το νεαρό της ηλικίας τους οι περισσότεροι, χωρίς να πτοηθούν και αποδίδοντας πολύ καλό σκάκι, να της αποσπάσουν 4 νίκες και 4 ισοπαλίες, ενώ η διάρκεια του αγώνα από 2-2,5 ώρες που προβλεπόταν να διαρκέσει , τελικά διήρκεσε 5 ώρες !
Οι σκακιστές που νίκησαν είναι οι Γιάννης Σιγούρος, Κώστας Μαλαματάς , Κώστας Μεγαλιός και Παναγιώτης Κουτουκίδης.
Ισοπαλία έφεραν οι Σπύρος Κορλοτσίδης, Απόστολος Τσιροπούλας, Ευάγγελος Μπέλος, και Ιωάννης Μπέλος.
Στο σημείο αυτό θέλουμε να επισημάνουμε ότι η Αλεξάνδρα Κόστενιουκ έφθασε στην Αθήνα το πρωί της ίδιας μέρας, προερχόμενη από την Χαλκιδική, όπου στο συνέδριο της FIDE, συμμετείχε με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της επιτροπής για την Προβολή του Γυναικείου Σκακιού.
Στην συνέχεια και μετά από μικρή στάση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, και περπάτησε στα βήματα των προγόνων μας στον Άρειο Πάγο και την Αρχαία Αγορά.
Κατόπιν ήρθε στην Πετρούπολη, όπου στην Κεντρική Πλατεία, ευχάριστη και δεκτική, ακούραστη στην προώθηση του σκακιού, υπέγραψε δεκάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκε, κυρίως με παιδιά , έχοντας φόντο την γιγάντια σκακιέρα που είχαμε στήσει στο κέντρο της πλατείας.
Η επίδειξη σιμουλτανέ διήρκεσε από τις 7 το απόγευμα έως τα Μεσάνυχτα και σε όλη την διάρκεια η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, χωρίς διάλειμμα, εντυπωσίασε τους θεατές με την ψυχική και σωματική της δύναμη, αντιμετωπίζοντας εκτός από τους 35 σκακιστές και το κρύο Φθινοπωρινό βράδυ.
Μετέπειτα, στα γραφεία του Συλλόγου μας, η Αλεξάνδρα Κόστενιουκ έδωσε μια συναρπαστική συνέντευξη όπου απάντησε σε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους, σκακιστές αλλά και θεατές, απαντώντας για το ρόλο των γυναικών στον άθλημα, για την ισορροπία ανάμεσα στη μητρότητα και τη συνεχή εκπαίδευση στο σκάκι, αλλά και για το μέλλον του Ρωσικού σκακιού.
Η Αλεξάνδρα κέρδισε τις καρδιές όλων μας με την ομορφιά, το ταλέντο, την αντοχή και την γοητεία της και μας αποχαιρέτησε δηλώνοντας ενθουσιασμένη από την Ελλάδα, και τον κόσμο που συνάντησε στο Σκακιστικό Φεστιβάλ μας.

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. και τα μέλη του Αναγεννησιακού Σκακιστικού Συλλόγου Πετρούπολης «ΔΙΑΣ», θέλουμε να ευχαριστήσουμε :
Τον Δήμαρχο Πετρούπολης Κύριο Στέφανο Βλάχο, για την αμέριστη υποστήριξη που μας παρείχε .
Τους Αντιδημάρχους Πετρούπολης Κύριους Θεόδωρο Λάππα και Νικόλαο Σακούτη, για την πολύτιμη βοήθεια τους.
Τους εργαζόμενους στον Δήμο μας, και ιδιαίτερα τον Κύριο Δημήτρη Αγγελινά και Γιώργο Γκίνη που στάθηκαν δίπλα μας σε όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ.
Την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία.
Τους Χορηγούς και τους υποστηρικτές μας, γιατί χωρίς την ενίσχυσή τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ.
Τους Σκακιστικούς Συλλόγους και τους σκακιστές που, αρωγοί στην προσπάθειά μας για διάδοση και ανάπτυξη του Σκακιού στην Ελλάδα, μας τίμησαν με την συμμετοχή τους, στην σκακιστική γιορτή που διοργανώσαμε.
Τέλος όλους τους φίλους του Σκακιού που παρευρέθηκαν, χάρηκαν και μοιράστηκαν μαζί μας την αγάπη μας για το Σκάκι.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ σιμουλτανέ της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αλεξάνδρας Κόστενιουκ ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία Πετρούπολης το Σκακιστικό Φεστιβάλ Αθηνών, το οποίο οργάνωσε με επιτυχία ο ΑΣΟΠ Δίας. Η όμορφη και εξαιρετικά επικοινωνιακή σκακίστρια κέρδισε εύκολα τη συμπάθεια όλων των παρευρισκομένων, αλλά δεν φάνηκε να κερδίζει το ίδιο εύκολα και τους αντιπάλους της. Οι 35 σκακιστές και σκακίστριες που βρέθηκαν απέναντί της, στην πλειονότητά τους νεαροί, δεν πτοήθηκαν από το όνομα της διάσημης φιλοξενούμενης και έπαιξαν δυνατά και αποφασιστικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η προβλεπόμενη διάρκεια ήταν 2 έως 2 ώρες, τελικώς διήρκεσε 5 ώρες! Το τελικό σκορ, 27 νίκες, 4 ισοπαλίες, 4 ήττες, χαρακτηρίζεται μάλλον πενιχρό για μία παίκτρια της δικής της εμβέλειας. Ισοπαλίες σημείωσαν οι Σ. Κορλοτσίδης, Α. Τσιροπούλας, Β. Μπέλος, Ι. Μπέλος, ενώ οι παίκτες που την υποχρέωσαν να δεχθεί την ήττα είναι ο Γιάννης Σιγούρος (ΓΑΣ «Αετός», 41 ετών) και τρία παιδιά: ο 15χρονος Κώστας Μαλαματάς (Γ.Σ. Ασπροπύργου), ο 14χρονος Κώστας Μεγαλιός (Σ.Ο. Λαμίας) και ο 13χρονος Παναγιώτης Κουτουκίδης (Σ.Ο. Ηλιούπολης). Αν και η Κόστενιουκ δεν αναζήτησε δικαιολογίες για το μέτριο αποτέλεσμα, πρέπει να επισημάνουμε ότι η κόπωση φάνηκε στο φινάλε αρκετών παρτίδων της. Άλλωστε έφθασε στην Αθήνα το πρωί της ίδιας ημέρας από τη Χαλκιδική, όπου συμμετέχει στο Συνέδριο της FΙDΕ με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της επιτροπής προβολής του γυναικείου σκακιού. Το ενδιαφέρον των πολλών θεατών μοιράστηκε ανάμεσα στην 26χρονη παγκόσμια πρωταθλήτρια, στους παίκτες που έφεραν καλό σκορ, αλλά και στα μικρότερα παιδιά και ιδιαίτερα στα οκτάχρονα, εννιάχρονα και δεκάχρονα. Με βάση τα στοιχεία που μας παραχώρησε η διαιτήτρια Ευγενία Ζευγίτη τα μικρότερα σε ηλικία ήταν τα εξής (σε παρένθεση το σωματείο στο οποίο ανήκουν και η ημερομηνία γέννησης): Σωτηρία-Αφροδίτη Γραφάκου (Φυσιολάτρης Νίκαιας, 2/8/2001), Χρήστος Ανθόπουλος και Ιωάννα Ανθοπούλου («Άσπρος Πύργος», 7/1/2001- δίδυμα!), Μαρία Δούνη (Δίας Πετρούπολης, 8/8/2000), Ισαάκ Πεσσιρίδης (Γ.Σ. Ασπροπύργου, 13/5/2000), Αλεξάνδρα Γριβόγιαννη (Δίας Πετρούπολης, 27/8/1999), Παναγιώτης Καλόφωνος (Σ.Ο. Αιγάλεω, 18/5/1999).

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΕΤΑ

Αυλαία στο "Μπίκου" είχαμε την Κυριακή στην έδρα μας με αντίπαλο το ΠΕΤΑ.
Τελικό σκορ 4,5-3,5 υπέρ μας, πραγματικό ντέρμπι!
Νίκες για την ομάδα μας στην πρώτη και όγδοη σκακιέρα, ήττα στην τέταρτη και στις υπόλοιπες μαχητικές ισοπαλίες.
Η διοργάνωση αυτή είναι μια ευκαιρία για να αγωνιστούν αρκετοί αθλητές που δεν συμμετέχουν συχνά σε αγώνες, κυρίως όμως οι μικροί της ομάδας έχουν την ευκαιρία να αποκομίσουν εμπειρίες.
Την Κυριακή πήραν μια πρώτη τέτοια γεύση οι παίδες που αγωνίστηκαν με αντιπάλους που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες, ήταν σίγουρα μιά πολύτιμη εμπειρία.
Την επόμενη Κυριακή ρίχνονται στην μάχη και οι ομάδες κάτω των 16 & 12 στο Διασυλλογικό Αττικής.
Ίσως η καλύτερη φώτο που έχουμε αναρτήσει στο blog
Ι

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ

Αγαπητοί φίλοι,
Με πρωτοβουλία του Δ.Σ. της Ε.ΣΚ.Α. ανοίχθηκε λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό 817 / 757453-34 και με δικαιούχους τους 1. Ελπίδα Καραπάνου του Παναγιώτη, 2. Ευστράτιο Γρίβα του Γεωργίου 3. Αντώνιο Βραγοτέρη του Ευαγγέλου.
Ο σκοπός για τον οποίο ανοίχθηκε ο λογαριασμός αυτός, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την έκδοση ενός βιβλίου, που θα περιέχει τις καλύτερες παρτίδες του αείμνηστου Νίκου Καραπάνου, αναλυμένες. Την ευθύνη για τη διαδικασία αυτή έχει αναλάβει ο Ευστράτιος Γρίβας.
Πιστεύουμε ότι με την έκδοση αυτού του βιβλίου και μέσα από τις σελίδες του, ο Νίκος Καραπάνος θα συνεχίσει να ζει στις καρδιές όλων των σκακιστών της χώρας και κατ’ αυτό τον τρόπο, τιμούμε τον σκακιστή και άνθρωπο Νίκο, που τίμησε και υπηρέτησε τη μεγάλη του αγάπη, το σκάκι, επί σειρά ετών.
Θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό τιμούμε τη μνήμη του Νίκου Καραπάνου και έχοντας ως αρωγό στην προσπάθεια αυτή την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία σας γνωστοποιούμε αυτή μας την πρωτοβουλία, έτσι ώστε όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ανάλογα με τις δυνάμεις του για το σκοπό αυτό.
Ελπίζουμε ότι η ανταπόκριση όλων μας θα είναι η δέουσα έτσι ώστε όλη η σκακιστική οικογένεια της χώρας να τιμήσει έναν υπέροχο άνθρωπο και μεγάλο σκακιστή, το Νίκο Καραπάνο

Για το ΔΣ της ΕΣΚΑ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κ. Παπακωνσταντίνου Ε. Μαγκλάρας


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ