.

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ

Αποσπάσματα από τον Επιτάφιο λόγο που εκφώνησε ο Περικλής στην Αθήνα, για τους πρώτους νεκρούς του Πελοποννησιακού Πολέμου (431 - 404 π.Χ).
Θουκιδίδου Ιστορία Β'.


Λόγια στιβαρά και μεστά για την ανδρεία, την φιλοπατρία, το ομαδικό πνεύμα, την οφειλόμενη τιμή προς τους προγόνους, το αίσθημα υπεροχής της πόλης, την αξία της θυσίας υπέρ ανώτερων αγαθών και ιδανικών, της αυταπάρνησης χάριν της ομαδικής ελπίδας αλλά και της περιφρόνησης κάθετί μικρού, μίζερου και ανούσιου "αγαθού" και ενασχόλησης.

Παρακολουθήστε το βίντεο και συγκρίνετε την εικόνα της Ελλάδας και των Ελλήνων του σήμερα σε σχέση με την λαμπρή και καθαρή εικόνα, την αλήθεια και το αγέρωχο πνεύμα των αρχαίων Ελλήνων.

Δείτε το σε πλήρη οθόνη

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Ολοκληρώθηκαν και τα Τελικά του Σχολικού Αττικής ενώ σειρά έχει το επόμενο Σαββατοκύριακο το Ομαδικό.
Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι ιδιαίτερα στις επιδόσεις των παιδιών στα Σχολικά για αυτή η διοργάνωση έχει αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα, δική της ατμόσφαιρα, άλλες συνθήκες και άλλους στόχους.

Ωστόσο όλα τα παιδιά της ομάδας μας που συμμετείχαν πήραν την πρόκριση για τα Πανελλήνια Συγκεκριμένα ο μικρός Καρεκλάς που αγωνίστηκε στα νήπια και κατετάγη πέμπτος!!! ο Ορέστης, ο Σταύρος και η Κατερίνα.
Στα Τελικά θα αγωνιστούν επίσης ο Γιάννης Πουλόπουλος και ο Ανδρέας Τόμπρος.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε αναμονή του τόπου διεξαγωγής των αγώνων θα έλεγα όμως σε γενικότερη αναμονή όπως Προκηρύξεις Κυπέλλων Αττιικής, Διοργάνωση Ατομικών Προκριματικών Αττικής, Τελικά Πανελληνίου και Α΄Εθνικής.


Στην υπόλοιπη δραστηριότητα Καλλιθέα-Κορωπί εξασφάλισαν την άνοδο ουσιαστικά και η Άνοιξη.

Η Ελευσίνα με 8β. είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της 4ης θέσης και ακολουθεί το Αιγάλεω με 7β.

Στην τελευταία θέση παρέμεινε η Ηλιούπολη και θέλει ένα θαύμα για να σωθεί την τελευταία αγωνιστική (να κερδίσει την Άνοιξη ώστε να φτάσει τον Παπάγου στους 4β. (με την προυπόθεση να χάσει και αυτός) ενώ ταυτόχρονα θέλει επαρκές σκορ ώστε να καλύψει την διαφορά των 2,5 πόντων που υπολείπεται στο σύνολο).

Στην Γ΄Εθνική η Εστία με διέψευσε, κάνωντας μεγάλο διπλό στο Χαλάνρι έφτασε τους 6β. και θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή της αν το ΔΗΚΕΠ (αγωνίζεται με Κηφισιά τον τελευταίο γύρο) δεν είχε πάρει ισοπαλία από τον ΣΟ Κορυδαλλού.

Η Αίγλη έμεινε στους 4β. και θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική για να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία Εστίας-ΔΗΚΕΠ-Αίγλης όπου υποβιβάζεται η Εστία .


Εκτός και αν με διαψεύσει πάλι η Εστία με αντίπαλο τον ΣΟ Φιλαδελφείας.
Στην κορυφή το ντέρμπι ΣΟ Κορυδαλού-Χαλάνδρι θα κρίνει την μία θέση ανόδου.

Καλή Εβδομάδα

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ