.

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ο ΣΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ Β ΕΘΝΙΚΗ

O ΣΟ Περιστερίου μας έστειλε το ακόλουθο δελτίο τύπου με αφορμή την άνοδο του στην Β΄Εθνική.
Εμείς με τη σειρά μας τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και φυσικά θερμούς χαιρετισμούς στον Θανάση Ψυρόγιαννη.

Σκακιστικός Όμιλος Περιστερίου Πρωταθλητής Γ΄ Εθνικής 2012

Μετά από δύο (2) έτη αξιοπρεπής παρουσίας στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, η ομάδα μας κατάφερε να προβιβαστεί στην Β’ Εθνική με μία σχεδόν άριστη εμφάνιση.

Στους δύο (2) μήνες που κράτησε η προσπάθεια, οι αθλητές του συλλόγου μας κατάφεραν κάθε Κυριακή να μας κρατούν ζεστή την ελπίδα για άνοδο στη μεγαλύτερη κατηγορία βρισκόμενοι συνεχώς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης.

Τελικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος έγινε πραγματικότητα με την ολοκλήρωση της 9ης, και τελευταίας, αγωνιστικής νικώντας και τον αξιόμαχο ΑΟ Παράδεισου Αμαρουσίου με 4-6. Τα μέλη της ομάδας πέτυχαν σχεδόν το άριστο αποτέλεσμα. Κατέλαβαν την 1η θέση της βαθμολογίας και επικράτησαν στους 8 από τους 9 αγώνες που έδωσαν.

Τα αποτελέσματα και στις 3 διαφορετικές κατηγορίες στις σκακιέρες ήταν από πολύ καλά έως και άριστα.

Στις γενικές σκακιέρες είχαμε μία πολύ καλή σταθερότητα. Οι έμπειροι σκακιστές μας επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδό τους. Η αγωνιστική παρουσία των Βούρου Νικολάου, Παπαδόπουλου Αγαθάγγελου, Αρβανίτη Κωνσταντίνου και Τασούλα Γεωργίου ήταν το δυνατό σημείο της ομάδας. Οι υπόλοιποι σκακιστές, που πλαισίωσαν τις γενικές σκακιέρες, Ψυρόγιαννης Αθανάσιος,Σαμπατακάκης Όθωνας , Λέκκας Μανώλης , και Παπαδάτος Δημήτρης, προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Σ’αυτό το σημείο θα πρέπει να κάνουμε ειδική αναφορά στην ιστορική επανεμφάνιση του Διεθνή Μαιτρ και δασκάλου μας Πανταβού Μανώλη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στη πρόσκληση να βοηθήσει την ομάδα συμμετέχοντας στο κρίσιμο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον ΑΟ Παράδεισου Αμαρουσίου φέρνοντας νικηφόρο αποτέλεσμα μετά από αρκετό χρόνο αγωνιστικής απραξίας.

Στις γυναικείες σκακιέρες τα αποτελέσματα ήταν σχεδόν άριστα. Η έμπειρη σκακίστρια μας Χαρανά Αλεξάνδρα έχασε μόνο σε δύο (2) αγώνες από τους εννέα (9) που έδωσε ενώ η Τατά Κατερίνα είχε μόνο μία (1) ήττα στους οκτώ (8) αγώνες. Μπράβο στα κορίτσια μας. Πρέπει να συνεχίσουν σ’αυτό το ρυθμό.

Στις νεανικές σκακιέρες τα αποτελέσματα ήταν πέραν του αναμενομένου. Ο Γιάννης Νεκτάριος Φακούδης παραμένει σταθερή αξία για την κατηγορία του. Πέτυχε σχεδόν το απόλυτο των επιτυχιών με 8,5 βαθμούς στους εννέα (9) αγώνες και παρέμεινε αήττητος. Σταθερή άνοδο είχε ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος σε μία δύσκολη κατηγορία με 5,5 βαθμούς και ο Κιτζόγλου Χαράλαμπος με αξιοπρεπή εμφάνιση. Στο πρωτάθλημα είχαμε την παρουσία νέων σκακιστών και σκακιστριών μας για πρώτη φορά. Ο Νικολάου Σπύρος, ο Ντόσκας Ορέστης και η Φώτου Κλεοπάτρα, προσπάθησαν και πέτυχαν να έχουν μία αξιοπρεπή εμφάνιση.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας και κυρίως τους προπονητές Νικολαΐδη Ιωάννη, Συμεωνίδη Ιωάννη και Βούρο Νικόλαο.
Ευελπιστούμε ότι στη Β’ Εθνική 2013 ο σύλλογός μας να έχει μία αξιοπρεπή εμφάνιση, και γιατί όχι να μην πάει για κάτι παραπάνω. Υπάρχουν οι δυνατότητες, υπάρχει η διάθεση, υπάρχει το υλικό. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Το Δ.Σ. του Σ. Ο. Περιστερίου

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

TO Βlog ΤΟΥ Σ.Κ. ΙΛΙΟΥ

Πρόσφατα ο Σ.Κ. Ίλιου δημιούργησε το δικό του blog http://www.ilionchess.blogspot.com/

Καλή επιτυχία στους συντελεστές του και νικηφόρα αποτελέσματα στον Θοδωρή Βαρβαδούκα που φέτος αγωνίζεται στον ¨Ιστορικό¨ με υποσχετική από την ομάδα του Ίλιου.

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στα Τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος η Λεόντειος αυτή την χρονιά θα εκπροσωπηθεί με το Δημοτικό του Άγιου Διονύσιου Νέας Σμύρνης και το Γυμνάσιο των Πατησίων.

Η μνεία που κάνω στην σημερινή ανάρτηση δεν αφορά μόνο τα σχολεία αλλά κυρίως τους αθλητές που απαρτίζουν τις ομάδες ο Δημήτρης, η Δανάη στο Δημοτικό, ο Γιάννης, η Κατερίνα στο Γυμνάσιο και αγωνίζονται στον Πανιώνιο
Δεν είναι τυχαίο ότι τα συγκεκριμένα παιδιά θα είναι μέλη της βασικής ομάδαςμας στο φετινό Πρωτάθλημα της Ά Εθνικής.

Στα υπόλοιπα της αγωνιστικής κίνησης στον ΠΟΑ όπως ήταν αναμενόμενο Καλλιθέα Κορωπί και Άνοιξη πήραν τα τρία εισιτήρια για την Α΄ ενώ η Ηλιούπολη από την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην Β΄Εθνική.

Μεγάλος κερδισμένος η Ελευσίνα που παρά της ισοπαλία με τον Παπάγου κατετάγη 4η και εξασφαλίζει πιθανότατα την συμμετοχή της στην Α΄ στον αντίποδα το Αιγάλεω (με αυτή την ισοπαλία) θα έπαιρνε αυτό την 4η θέση αλλά η ήττα του από τον Πανελλήνιο του στέρησε αυτή την ευκαιρία.

Στην Γ΄το Χαλάνδρι κέρδισε τον ΣΟ Κορυδαλλού και μαζί με την Φιλαδέλφεια του χρόνου θα βρίσκονται στον ΠΟΑ.

Η Εστία δυστυχώς υποβιβάστηκε αφού το κακό σενάριο με τριπλή ισοβαθμία
Εστίας-Αίγλης-ΔΗΚΕΠ επιβεβαιώθηκε στέλνωντας τους γείτονες στην Γ΄.

Καλή Εβδομάδα

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ