.

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΡΑΖ ΚΥΡΙΑΚΗ 14/9

Την Κυριακή 14/9 στις 10:30 το πρωί θα δοθεί στην έδρα μας ο πρώτος αγώνας μπαράζ με αντίπαλο τον Ζήνωνα Γλυφάδας.
Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου στην κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος διεκδικούμε την κατάληψη μίας εκ των τριών θέσεων που οδηγούν τη επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ά Εθνική.
Κλέινωντας πέντε χρόνια από την ίδρυση του τμήματος, πετύχαμε ουσιαστικά να δίνουμε κάθε χρόνο ένα αντίστοιχο μεγάλο παιχνίδι (με εξαίρεση την περσινή χρονιά) που μας οδηγεί ακόμα πιό ψηλά.
Προγνωστικά δεν μπορούν να γίνουν, η ομάδα ομως είναι πρετοιμασμένη από κάθε πλευρά για το μεγάλο ραντεβού της με ότι αυτό συνεπάγεται.
Τον αγώνα θα διαιτητεύσει κατόπιν ορισμού από την ΤΕΔ ο Αλ. Κωστούρος.
Η πρώτη ομάδα το 2004 στην Β΄τοπική

Η ομάδα του 2005 στην Α΄τοπική μετά το μπαράζ

Η ομάδα του 2006 στην Γ΄ Εθνική μετά το μπαράζ


Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

31 ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤ/ΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2008

Η ΕΣΟ διοργανώνει το 31ο Ατομικό Πρωτάθλημα Ελλάδας Γυναικών για το 2008, το οποίο θα διεξαχθεί στην Βέροια από 4 έως 12 Σεπτεμβρίου 2008 με σύστημα πουλ απλών συναντήσεων και τη συμμετοχή 10 σκακιστριών.
Το πρωτάθλημα συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βέροιας στα πλαίσια του έτους «Αθλητισμού και Νεολαίας Δημήτριος Βικέλας – Βέροια 2008», ο Σκακιστικός Όμιλος Βέροιας και η ΕΣΣΚΕΔΥΜ.
Οι συμμετέχουσες:
Αλεξάνδρα Στείρη
Άννα Μαρία Μπότσαρη
Κατερίνα Φαχιρίδου
Ιουλία Μάκκα
Ζωή Ιορδανίδου
Φωτεινή Παμπάλου
Κατερίνα Παυλίδου
Μαρίνα Μακροπούλου
Βέρα Παπαδοπούλου
Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16 ετών 2008

Με μια καλή θέση στην τελική κατάταξη και πολλές χρήσιμες εμπειρίες επέστρεψε η Ελληνική ομάδα που συμμετείχε στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Νέων κάτω των 16 ετών που διεξήχθη στη Μερσίνα της Τουρκίας. Με τη νίκη της στον 10ο και τελευταίο γύρο επί της Β’ ομάδας κοριτσιών της Τουρκίας με 4-0 η ομάδα μας βελτίωσε πολύ τη θέση της στο βαθμολογικό πίνακα και ισοβάθμησε στις θέσεις 9-12 καταλαμβάνοντας, τελικά, την 11η θέση ανάμεσα στις 26 ομάδες που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση. Με δεδομένο ότι η αρχική κατάταξη της ελληνικής ομάδας, με βάση το βαθμό αξιολόγησης, ήταν 12η η κατάκτηση της στην 11η θέση είναι ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
Πιο συγκεκριμένα η ομάδα μας σημείωσε (σε 10 αγώνες) 5 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες συγκεντρώνοντας 21 πόντους, όσους και η Σλοβακία, η Τουρκία Γ’ και η Τουρκική ομάδα της Μερσίνας όμως το δεύτερο κριτήριο ισοβαθμίας (Buchholz) την κατέταξε τελικά 11η.
Πολύ ικανοποιητική ήταν και η εμφάνιση των νεαρών Ελλήνων σκακιστών σε ατομικό επίπεδο. Το καλύτερο ατομικό αποτέλεσμα σημείωσε ο Αλέξανδρος Ρηγόπουλος-Τσίγκος ο οποίος, στην 3η σκακιέρα, μάζεψε 6,5 πόντους σε 10 παρτίδες. Την επόμενη καλύτερη ατομική επίδοση είχε ο Σωτήρης Μαλικέντζος που επωμίσθηκε με μεγάλη επιτυχία το βάρος της δύσκολης 1ης σκακιέρας σημειώνοντας 6 πόντους σε 10 παρτίδες. Μέτρια εμφάνιση για τους δύο άλλους σκακιστές μας τον Αναστάση Καφετζόπουλο (4,5/10 στην 2η σκακιέρα) και Δημήτρη Μπαλόκα (4/10 στην 4η σκακιέρα) που όμως αποκόμισαν αρκετές εμπειρίες από μια διεθνή διοργάνωση.

Προπονητής της ελληνικής ομάδας ήταν ο κ. Σίμος Δημόπουλος ενώ αρχηγός αποστολής ήταν ο πρόεδρος της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδας κ. Γιώργος Τσουνής. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει για τους δύο χορηγούς της ελληνικής αποστολής την Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας (http://www.naevias.gr) και την εταιρεία "ΧΑΛΚΙΣ" Α.Β.&Ε.Ε. (http://www.xalkis-sa.com).
Να αναφέρουμε τέλος ότι νικήτρια της διοργάνωσης, με βραχεία κεφαλή, αναδείχθηκε η ομάδα της Ινδίας η οποία συγκέντρωσε 28,5 πόντους όσους και η ομάδα της Ρωσίας –η οποία ήταν το αρχικό φαβορί- αλλά η Ινδία είχε λίγο καλύτερο συντελεστή Buchholz (235 έναντι 234 της Ρωσίας (ένας μόλις πόντος διαφορά!). Την τρίτη θέση με 27 πόντους κατέλαβαν οι Φιλιππίνες με την ομάδα των οποίων συμμετείχε και ο νεαρός γκρανμαίτρ Γουέσλεϊ Σο (Elo 2577 σε ηλικία μόλις 15 ετών!).

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ