.

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Η ΕΣΣΝΑ εξέδωσε τις προκηρύξεις των φετινών Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής
Η προκριματική φάση των αγώνων που αφορά τα περισσότερους αθλητές του Πανιωνίου θα διεξαχθεί στην Γλυφάδα όπως φαίνεται παρακάτω.
Στο ίδιο χώρο θα διεξαχθεί και η Τελική φάση στις 21 Μαρτίου.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ
http://www.essnachess.gr/newsite/

ΑΤΟΜΙΚΑ

Δ) ΓΛΥΦΑΔΑ – Κυριακή 14 Μαρτίου, ώρα 10.00΄

Χώρος αγώνων: ΓΛΥΦΑΔΑ - 14ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας – Γούναρη 216 και Ήφαιστου

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές των σχολείων των Δήμων: Μοσχάτου, Ταύρου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Δημητρίου, Αλίμου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Δάφνης, Υμηττού, Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Ελληνικού και Γλυφάδας.

Διοργανωτές: Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Γλυφάδας, Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας, 14ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (Σχολική Επιτροπή και Σύλλογος Γονέων)

Ώρα προσέλευσης και δηλώσεις συμμετοχής 8.30 μέχρι 9.30 πμ

Προκρίνονται οι 3 πρώτοι και το πρώτο κορίτσι κάθε τάξης, μετά την άρση των ισοβαθμιών.

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ

Ο αγώνας με αντίπαλο τον Πανελλήνιο ένα εξίσου ιστορικό σωματείο με πολυετή αθλητική και κοινωνική προσφορά, μας έφερε ένα βήμα πιό κοντά στον φετινό μας στόχο.

Η νίκη μας με 7-5 προήλθε και αυτή την φορά μετά από δύσκολη και αμφίροπη αναμέτρηση παρότι τα πρώτα αποτελέσματα στην αρχή της αναμέτρησης δεν έδειχναν κατι τέτοιο.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι οι 8 αναμετρήσεις που έληξαν ισόπαλες!!!
Αν και ακούγεται απίθανο μόλις 4 παρτίδες ανέδειξαν νικητή και εκεί το σκορ ήταν 3-1 υπέρ μας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε θετικά για τον Πανιώνιο με γρήγορες νίκες του Πουλόπουλου σε βάρος του Πέτρουλα στα 14 και της Γερασούδη στα 18 εις βάρος
της Δούνη Ασπασίας και ακολούθησε η ισοπαλία της Κατερίνας Πουλοπόυλου στα 16 με αντίπαλο την Δούνη Μαρία.

Ταυτόχρονα ο Δημήτρης Μπούζας στην παρθενική του εμφάνιση στα 12 είχε απο νωρίς κερδισμένη θέση! και ο Στέφανος Πουλίδης στα 16
υπερχοή κομματιού.
Όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει ο αγώνας τελειώνει με την υπογραφή στο παρτιδόφυλλο, έτσι η απειρία του Δημήτρη δυστυχώς του στοίχισε γρήγορα την ήττα στην παρτίδα.


Ακολούθησε ισοπαλία στην δεύτερη ανδρική με τους Κοφίδη-Συμεωνίδη και
ισοπαλία στην τέταρτη με τους Αλεξάκη-Ευθυμιάτο, απρόσμενη ισοπαλία με τον Momchil στην πρώτη και το παιχνίδι μετατράπηκε σε ντέρμπι αφού ο Στέφανος είχε απωλέσει μετά απο ανακρίβεια το πλεονέκτημα του.

Με το σκορ να είναι 4-3 υπέρ μας απέμεναν 4 αναμετρήσεις όπου διεξαγόταν ¨μάχη¨ ο Σταύρος Πανταζόπουλος στην για άλλη μια φορά ξεπέρασε την πίεση και πήρε την πολύτιμη νίκη από τον Διάτσιντο κάνοντας το 5-3 γέρνωντας πλέον υπέρ μας την αναμέτρηση αφού στις 4 εναπομείναντες παρτίδες δεν βρισκομασταν σε δυσχερή θέση.
Αμέσως μετά ο Καραγιάννης έκανε ισοπαλία με την Ι. Μάκκα και στην συνέχεια στο ντέρμπι των 18ρηδων Τσοκόπουλος και Δούνης ανέβασαν σε 6 τις ισοπαλίες και το σκορ 6-4 υπέρ μας.


Εκεί ο Στέφανος με ελαφρό πλεονέκτημα στο φινάλε πρότεινε την ισοπαλία που μας έδινε την νίκη.
Τελευταίες στην αίθουσα των αγώνων παρέμεναν οι δύο γυναικείες που οδηγήθηκαν τελικά στην ισοπαλία αφού παρά τις προσπάθειες αμφότερων στο φινάλε δεν μπορούσε να υπάρχει νικητής.

Έχω τονίσει επανειλημένως ότι όλοι οι αγώνες στον ΠΟΑ είναι εξίσου δύσκολοι καθώς αγωνίζονται πολύ ισχυροί σκακιστές σε όλες τις κατηγορίες.

Μέχρι σήμερα όλη η ομάδα έχει ανταποκριθεί απόλυτα στον υψηλό ανταγωνισμό και συνεχίζουμε με την ίδια προσοχή και ετοιμότητα με αντίπαλο την επόμενη Κυριακή το έμπειρο και αξιόμαχο Αιγάλεω.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ