.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

LOCO IN ACAPULCO

Η δεύτερη αγωνιστική με αντίπαλο το γειτονικό Παγκράτι στο Νεανικό Αττικής δεν μας επεφύλαξε καμία έκπληξη.
Ζευγαρώσαμε τις ήττες μας με 3,5-2 απόλυτα φυσιολογικά με κενή και αυτή τη φορά την σκακιέρα στις κορασίδες κάτω των 14.

Ανεξάρτητα από αυτό το γεγονός η ομάδα ως σύνολο φαίνεται ότι δεν έχει βενζίνη στο ντεπόζιτο και προφανώς η καλή εμφάνιση δύο ή τριών αθλητών δεν αρκεί για να πετύχουμε κάτι περισσότερο.


Περιοριζόμαστε λοιπόν στην συμμετοχή μας που θα συνδυαστεί ελπίζω με κάποιες καλές παρτίδες.


Στους 8άρηδες τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα στην πρώτη αγωνιστική με αντίπαλο την Σκακιστκή Επικοινωνία.
Από λάθη των δικών παιδιών τελικά ηττηθήκαμε 2-1, νομίζω όμως ότι σε αυτό το επίπεδο το σκάκι είναι περισσότερο παιχνίδι λαθών όπου κερδίζει αυτός που κάνει τα λιγότερα, ή το προτελευταίο λάθος όπως είχε πει κάποιος

Η λέσχη μας λειτουργεί πλέον κανονικά με προπονήσεις σχεδόν ολόκληρη την εβδομάδα  απογεύματινές ώρες Τρίτη 18.30-20.00 Τετάρτη 18.00-20.00, Πέμπτη 18.00-19.00 Παρασκευή 19.30-21.30 και Σάββατο 13.30-14.30 φυσικά τα τμήματα έχουν διαμορφωθεί ανάλογα την δυναμικότητα των παιδιών.

 Το τραγούδι  των Four Tops από την δεκαετία του 80 Loco in Acapulco γράφτηκε το 1988  από τους Phil Collins, Lamont Dozzier για τις ανάγκες της ταινίας Buster όπου πρωταγωνιστούσε ο ίδιος ο Phil Collins και το αφιερώνω στην τριάδα που συνοδεύει ο κ. Αλεξίου



Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ 2013

Έχω συμμετάσχει σχεδόν σε όλες τις συνελεύσεις της ΕΣΟ τα τελευταία χρόνια και πάντα με καλή πίστη και σε πνεύμα ενότητας υπερψήφιζα τον προυπολογισμό της γιατί δεν είχα καμία διάθεση αντιπαράθεσης ούτε και επιθυμούσα την εμπλοκή μου με οποιοδήποτε τρόπο στην διοικητικά δρώμενα της ΕΣΟ.

Φέτος για πρώτη φορά στην συνέλευση που πραγματοποιήθηκε ψήφισα λευκό.
Εξακολουθώ να μην έχω διάθεση αντιπαράθεσης με το παρών συμβούλιο και η στάση μου αυτή δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως στάση αντιπολίτευσης.
Άλλωστε δεν τοποθετήθηκα στην αίθουσα για να εξηγήσω τους λόγους αφού έχω την αίσθηση ότι απλώς θα κατέγραφα ακόμα ένα μονόλογο.

Από αυτό όμως το βήμα επιθυμώ να δώσω μιά σύντομη εξήγηση.

Ο φετινός προυπολογισμός που υπερψηφίστηκε είναι μη υλοποιήσιμος, μη εκτελέσιμος όχι κατά  δική μου δήλωση αλλά κατά την ακέραιη τοποθέτηση του ίδιου του Προέδρου.
Είναι ενα προυπολογισμός "ευχετήρια κάρτα" που στοχεύει στη παροχημένη διοικητική αντίληψη περασμένων ετών  "να ζητήσω 10 για να πάρω 5" βεβαίως κατά ρεαλιστική διαπίστωση  πάλι του Προέδρου ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευφυής και έμπειρος ούτε το 50% αυτού του Πρυπολογισμού δεν θα είναι πραγματοποιήσιμο.

Δηλαδή εγώ έπρεπε να ψηφίσω έναν Προυπολογισμό "φάντασμα".
Η δική μου εμπειρία τόσο από τις οικονομικές σπουδές μου όσο και την επαγγελματική μου δραστηριότητα με έχει διδάξει ότι οι Προυπολογισμοί είναι εργαλεία διοίκησης, είναι στην ουσία η κατά το δυνατόν καλύτερη απεικόνιση της πραγματικότητας και των δράσεων που απαιτούνται για να επιτευχθούν οι στόχοι.

Αντ΄αυτού εδώ παρουσιάστηκε ένας Προυπολογισμός κενός περιεχομένου και στο συντριπτικό ερώτημα που έθεσε πάλι ο κ. Μακρόπουλος τι θα πράξει το ελληνικό σκάκι σε περίπτωση που η επιχορήγηση είναι πενιχρή απάντηση δεν δόθηκε γιατί μάλλον δεν υπάρχει.

Το όλο θέμα δηλαδή θα παραπεμφθεί στο μέλλον και όταν προκύψει το πρόβλημα θα δούμε.
Τότε θα αρχίσουμε να αναζητούμε λύση, δηλαδή θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση όπου ο καθένας θα υποστηρίζει το δικό του ιδεολογικό φέουδο εν τέλει δηλαδή "μπάχαλο".

Η κρίση στην Ελλάδα εκδηλώθηκε εδώ και τρία χρόνια, η ΕΣΟ επειδή το διάστημα αυτό ξεπέρασε τον "ύφαλο" δεν έχει όπως φαίνεται προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει το "παγόβουνο".
Εν κατακλείδι περίμενα από το Συμβούλιο να παρουσιάσει ένα Β plan με αρχή μέση και τέλος ή  να μηδενίσει ορισμένους κωδικούς στον Προυπολογισμό πέρνωντας ασφαλώς δυσάρεστες αποφάσεις όπως δυστυχώς απαιτείται σε περιόδους κρίσης.
Η προεκλογική περίοδο όμως δεν επιτρέπει να δυσαρεστήσουμε κανένα.

Την  άποψη που διατύπωσε σοβαρό στέλεχος να γυρίσουμε στα χωριά μας μέχρι να περάσουν τα πέτρινα χρόνια δεν αντέχω ούτε να τη σχολιάσω.
Ο κ. Αλεξίου είχε το θάρρος να προτείνει ένα είδος αυτοχρηματοδότησης αλλά χρειάζεται πολύ μεγάλη επεξεργασία, από κει και πέρα τίποτα.

Αυτά διαπίστωσα και τα καταγράφω εύχομαι οι προβλέψεις του Συμβουλίου να είναι επιτυχής και οι δικές μου άστοχες.

Καλή εβδομάδα




.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ