.

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

5 Οκτωβρίου 2007

Στις 5 Οκτωβρίου 2007 η Μάριον Τζόουνς παραδέχθηκε ντροπιασμένη ότι είχε κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας ΤΗG, γνωστής και ως "καθαρή" (the clean) από τον Σεπτέμβριο του 2000 μέχρι τον Ιούλιο του 2001. Η "αποκαθήλωση" της κορυφαίας Αμερικανίδας αθλήτριας είχε μόλις επιτευχθεί...
Η Μάριον Τζόουνς είχε πει ψέματα στους ανακριτές περί χρήσης αναβολικών τη διετία 1999-2001, ωστόσο λίγο αργότερα "έσπασε" κι ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου της Νέας Υόρκης παραδέχθηκε ότι είχε κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η ουσία THG παρέμενε μη ανιχνεύσιμη μέχρι το 2003, ενώ η Αμερικανίδα σπρίντερ υποστήριξε ότι τότε δεν γνώριζε ότι πρόκειται για ντόπινγκ, αλλά για ένα απλό θρεπτικό συμπλήρωμα (λινόσπορος).

Ενδεικτική της ντροπής που ένιωσε η 31χρονη, τότε, αθλήτρια ήταν η απόφασή της να επιστρέψει τα πέντε μετάλλια (τρία χρυσά, δύο χάλκινα) που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, χωρίς να περιμένει τις αποφάσεις των διεθνών αθλητικών οργάνων.

Περίπου δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2007 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αφαίρεσε τα πέντε ολυμπιακά μετάλλια της Μάριον Τζόουνς, ενώ ο "γολγοθάς" της αθλήτριας δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στις 11 Ιανουαρίου 2008 της επιβλήθηκε εξάμηνη φυλάκιση επειδή είπε ψέματα για την υπόθεση των αναβολικών ουσιών.

"Σέβομαι την απόφαση του δικαστηρίου και πραγματικά ελπίζω να μάθουν κάποιοι άλλοι από τα δικά μου λάθη", είχε δηλώσει η Αμερικανίδα, η οποία ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε τι απεφάνθη το δικαστήριο.

Παράλληλα, το δικαστήριο της ανακοίνωσε πως για δύο χρόνια θα βρίσκεται υπό επιτήρηση και για 800 ώρες θα προσφέρει κοινωνικό έργο, ενώ η IAAF ακύρωσε όλα τα αποτελέσματά της από την 1η Σεπτεμβρίου 2000 και μετά.

"Η έκβαση αυτής της ιστορίας είναι μια πολύτιμη υπενθύμιση ότι η αληθινή αθλητική ολοκλήρωση δεν έρχεται μέσω της εξαπάτησης. Κάθε μετάλλιο που αποκτιέται με χρήση απαγορευμένων ουσιών, είναι ένα ανόητο μετάλλιο", είχε δηλώσει ο προϊστάμενος της USADA Τράβις Τ. Τίγκαρτ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΙΑΑF Λαμίν Ντιάκ είχε επισημάνει: "Εάν είχε εμπιστευτεί τα δώρα με τα οποία την προίκισε η φύση και είχε στηρίξει την προσπάθειά της στις θυσίες και τη σκληρή δουλειά, θα ήταν μια μεγάλη Ολυμπιονίκης. Τώρα, το όνομά της είναι συνώνυμο με μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην αθλητική ιστορία"

Το κυριακάτικο πρωινό βρήκε στον Πανιώνιο ΓΓΣ 30 παιδιά όλων των ηλικιών από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας να αγωνίζονται και να συναγωνίζονται πάνω από μια σκακιέρα.
Είχαμε την χαρά να φιλοξενούμε γονείς και αθλητές για ένα ευχάριστο αθλητικό πρωινό.
Με αφορμή  την παρουσία των πολύ μικρών σκακιστών αναφέρθηκα στον πρόλογο της ανάρτησης για την περίφημη και τόσο διδακτική ιστορία της Marion Jones.

Εν τέλει αυτό που δίνει αξία και ομορφαίνει την καθημερινότητα κάθε νεαρού αθλητή είναι η μεγάλη διαδρομή που ξεκινά συνεπικουρούμενος από την οικογένεια του.
Οι διακρίσεις και τα μετάλλια ασφαλώς μπορούν και πρέπει να είναι ένας από τους στόχους, όχι όμως αυτοσκοπός με οποιοδήποτε αντίτιμο.

Τα αποτελέσματα λοιπόν των τεσσάρων αναμετρήσεων που δημιουργούν ποικίλα συναισθήματα στα αγωνιζόμενα παιδιά, (μετά από τόσα χρόνια διακρίνεις εύκολα την χαρά η την απογοήτευση τους για το αποτέλεσμα)

Στο παίδων ηττηθήκαμε από την Ένωση Σπάρτης με 2,5-3,5
 ενώ στις αναμετρήσεις του Παμπαίδων:
Πανιωνιος ΓΣ Α΄ - ΑΣΟΠ Διας Β΄ 3-0
Πανιωνιος ΓΣ Β΄- Αιγάλεω Β 3-0
Πανιώνιος ΓΣ Γ' - Φυσιολάτρης Α΄ 1-2


Καλή Εβδομάδα






.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ