.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΚΕΡΚΥΡΑ 1990

Θεώρησα πολύ ενδιαφέρον να αναρτήσω το video που είδα στο blog της Susan Polgar και μας μεταφέρει 22 χρόνια πίσω στο Σκακιστικό Φεστιβάλ της Κέρκυρας.

Εκτός από τις αδελφές Polgar θα διακρίνεται την Μαρίνα Μακροπούλου, τον Σπύρο Σκέμπρη,τον Στράτο Γρίβα, τον Θεόδωρο Τσορμπατζόγλου, τον Krum Georgiev και αρκετούς άλλους που δεν μπόρεσα να αναγνωρίσω.

Αναλογικά ρολόγια και live μετάδοση σε μαγνητικές σκακιέρες!!!

Τελευταίο άφησα τον ηλικιωμένο κύριο που εμφανίζεται και έχω συναντήσει στο Τουρνουά της Ικαρίας(προφανώς δεν είναι πια μαζί μας).
Πρόκειται για Κύπριο σκακιτή που νομίζω ότι λεγόταν Κλεόπας η Κλέοπας, και είχε τιμηθεί στο Ίκαρος για την σκακιστική διαδρομή μιάς ολόκληρης ζωής.


Φοβερή μορφή που στο πρόσωπο της βλέπεις την αγάπη για το Σκάκι που δεν σβήνει ούτε από τα βαθιά γεράματα.


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΘΕΤΙΚΟ ΦΙΝΑΛΕ ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας του 7ου γύρου με αντίπαλο το Φυσιολάτρη κάθε ομάδα ήθελε την νίκη για διαφορετικούς λόγους.
Η Νίκαια για να τερματίσει πρώτη εμείς για να καταλάβουμε την δεύτερη θέση.
Το τελικό 4-4 το μεσημέρι της Κυριακής δεν άφηνε εκείνη την στιγμή κανένα ευχαριστημένο.

Όλα έδειχναν ότι ο Φυσιολάτρης θα ερχόταν δεύτερος και εμείς τρίτοι.
Το ίδιο βράδυ ήθελα μάλιστα να ανεβάσω ανάρτηση προεξοφλώντας την τελική κατάταξη αλλά συγκαρατήθηκα μιας και δεν ήξερα το αποτέλεσμα του αγώνα
ΣΟ Ικαρίας-ΠΣ Περιστερίου.

Σε κάθε αγώνα καλό είναι να είσαι πάντα προσεκτικός αφ΄ενός γιατί ουδείς αγωνίζεται για να χάσει αφ΄ετέρου γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά. Αυτό άλλωστε είναι και η ομορφιά του αθλητισμού.

Δευτέρα πρωί λοιπόν έκανα βόλτα στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ για να διαπιστώσω ότι η Ικαρία επεκράτησε του Περιστερίου επιβεβαιώνοντας τα παραπάνω και στέλνωντας τον Φυσιολάτρη στη πρώτη και εμάς στην δεύτερη θέση παρά την ισοβαθμία με 11β (κριτήριο αθροίσματος κερδισμένων πόντων).

Μπορεί η διοργάνωση να έχει προπονητικό χαρακτήρα αλλά πάντα προσπαθούμε να διακριθούμε, να πετύχουμε ένα βήμα παραπάπω, θα μπορούσαμε να είμαστε πρώτοι, στις λεπτομέρειες κρίθηκε, αλλά κρατώ τελικά την προσπάθεια μας, την συμμετοχή όσων αγωνίστηκαν και συνέβαλαν στην επιτυχία.

Καλά τα πήγε και η Β΄ομάδα αποτελούμε από παιδιά της ακαδημίας τερματίζοντας στην 12η θέση του Β΄ομίλου ανάμεσα σε 33 ομάδες.

Στην υπόλοιπη Σκακιστική κίνηση η Κατερίνα, ο Σταύρος και ο Ορέστης και ο μικρός Καρεκλάς θα δώσουν το παρών στα τελικά του Σχολικού Αττικής (ελπίζω να μην ξέχασα κάποιο παιδί)
Ενώ στα Τελικά του ομαδικού θα αγωνιστεί η ομάδα της Λεοντείου Νεάς Σμύρνης Άγιος Διονύσιος αποτελούμενη από τον Δημήτρη Κουκάκη ,Μυρτώ Μπούζα, Φούσκαρη Γιώργο, Μπιλλή Δανάη.

Στον ΠΟΑ ξεκαθάρισε κάπως η κατάσταση, στην πρώτη τριάδα θα βρεθούν το Κορωπί, η Άνοιξη και η Καλλιθέα, η τελική σειρά απόμενει να κριθεί στους δύο τελευταίους γύρους.

Η δεύτερη τριάδα αποτελούμενη από το Αιγάλεω, την Ελευσίνα και το Πανελλήνιο όλοι με 6β. θα κοντραριστεί για την κατάληψη της τέταρτης θέσης που δίνει εισιτήριο για την Ά Εθνική ίσως και η πέμπτη να οδηγεί εκεί.

Ενώ στη τελευταία τριάδα Ζήνωνας 4β. Παπάγου 3β. Ηλιούπολη 2β. δίνεται η μάχη για τη σωτηρία.
Η ουραγός ομάδας της Ηλιούπολης παίζει την επόμενη αγωνιστική στην Ελευσίνα το τελευταίο της χαρτί για την παραμονή.

Η Εστία ηττήθηκε από τον Δία και περιμένει πλέον μήπως η Αίγλη δεν καταφέρει να αποσπάσει έστω μία ισοπαλία στους δύο εναπομείναντες γύρους για να παραμείνει στην κατηγορία.


Καλή εβδομάδα



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ