Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ‏

Μια μεγάλη σκακιστική γιορτή διοργανώνεται στον Δήμο Παλαιού Φαλήρου την Κυριακή 22 Μαϊου, από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στο πλαίσιο των

Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού Πολιτιστικού

Φεστιβάλ που θα γίνει στην Κέρκυρα από 18-27/6/2011.

Την Κυριακή 22 Μαΐου στο υπαίθριο σκάκι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου (επί της οδού Ποσειδώνος), οι φίλοι του σκακιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Γκραν Μαιτρ και 8 φορές πρωταθλητή Ελλάδος Χρήστο Μπανίκα σε επίδειξη σιμουλτανέ, παίζοντας με 20 εναλλασσόμενους αντιπάλους ταυτόχρονα. Η επίδειξη θα ξεκινήσει στις 5:00 μ.μ.

Οι εκδηλώσεις θα αρχίσουν στις 11:00 το πρωί με τον Διεθνή Μαιτρ, ψυχολόγο, συγγραφέα και προπονητή σκακιού Ηλία Κουρκουνάκη ο οποίος θα κάνει επίσης επίδειξη σιμουλτανέ με 20 εναλλασσόμενους αντιπάλους ταυτόχρονα.

Στο διάστημα μεταξύ των δύο επιδείξεων ο Ηλίας Κουρκουνάκης θα μιλήσει για την εκπαιδευτική αξία και την πνευματική χρησιμότητα του σκακιού για όλες τις ηλικίες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την εκδήλωση επιμελείται η Διεθνής Διαιτητής Μαριέττα Μουρούτη και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων του 1ου Διεθνούς Σκακιστικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί φέτος στην πανέμορφη Κέρκυρα από 18 - 27 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Marbella, υπό την αιγίδα του Δήμου Κερκυραίων. Πρόκειται για μια μοναδική, σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργάνωση που συνδυάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα σκακιστικών αγώνων με σημαντικά έπαθλα, πολιτιστικές εκδηλώσεις, διασκέδαση και διακοπές υψηλού επιπέδου.

Ομιλίες με συζήτηση, σεμινάρια, βραδιές θερινού κινηματογράφου, ολοήμερη τουριστική περιήγηση του νησιού, συναυλίες, θεματικές βραδιές, ειδικά θεματικά δείπνα, όπως Κινεζικό, Αρχαίο Ελληνικό και Σκακιστικό, συνθέτουν ένα πρόγραμμα πρωτοποριακό και συναρπαστικό.

Ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στις παράλληλες εκδηλώσεις για τα συνοδά μέλη, όπως εργαστήρια τοπικής μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, μαθήματα χορού, μαθήματα μπριτζ και πολλές άλλες δραστηριότητες. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μυηθούν στην τέχνη του σκακιού, να παίξουν συναρπαστικά παιχνίδια στον παιδότοπο και στην πισίνα, να διαγωνιστούν αλλά και να δημιουργήσουν ανακαλύπτοντας τα ταλέντα και τις δυνατότητές τους διασκεδάζοντας.


.

.
.

.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ