.

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ

Στις 16.30 το μεσημέρι της Κυριακής έκλεισε το φύλλο αγώνος στην αναμέτρηση Πανιωνίου-Ζήνωνα με τελικό αποτέλεσμα 3,5-0,5 υπέρ μας.
Εκ πρώτης όψεως η έκταση του αποτελέσματος δίνει την εντύπωση ότι είχαμε μια σχετικά εύκολη νίκη, τα φαινόμενα όμως απατούν.

Ο Ζήνων αν και δεν αγωνίστηκε με την καλύτερη δυνατή του σύνθεση αποτελεί πάντα αξιόμαχο αντίπαλο και είναι τέτοια η μορφή αυτών των αγώνων που αν μία σκακιέρα γυρίσει "ανάποδα" από τις προβλέψεις με βάση την δυναμικότητα των αθλητών τότε αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα.

Στην πρώτη σκακιέρα ο Νίκος  Γαλόπουλος (παρθενική εμφάνιση) αντιμετώπισε το Κόρδη, προσπαθώντας να κερδίσει καθαρό πλεονέκτημα "έχασε" μία βαριάντα  και βρέθηκε να συνεχίζει με κομμάτι μείον με αντάλαγμα δύο πιονάκια, ενώ και οι υπόλοιπες σκακιέρες για εμάς δεν έδειχναν καμία υπεροχή.

Ο Νίκος με τα λευκά, κατάφερε να κρατήσει την ισοπαλία (αλλάχτηκαν όλα τα πιόνια του μαύρου) ανακουφίζοντας την ομάδα  αφού τελείωσε πρώτος από όλους.
Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις διεξαγόταν ντέρμπι, Παπασταυρόπουλος-Κοφίδης   Σεμπάστιαν-Καραογλάνης Ξαξίρης-Πουλίδης.

Ο Σέμπα σε μία ισόπαλη θέση πίεσε πάρα πολύ για την νίκη και τελικά τα κατάφερε δίνοντας κοντά στις 16.00 το εισιτήριο στην ομάδας για την τετράδα αφού ο Κοφίδης αγωνιζόταν σε ένα γνώριμο γι αυτόν φινάλε (τουλάχιστον ισόπαλο) που τελικά ολοκλήρωσε με νίκη. 

Η αναμέτρηση έκλεισε με την όμορφη νίκη του Στέφανου σε μία επίσης αμφίρροπη παρτίδα.


Είναι η δεύτερη φορά που αγωνιζόμαστε σε τελική φάση, η πρώτη είναι περίπου 6 ή 7 χρόνια πίσω, δεν θυμάμαι με ακρίβεια απλά τότε είχα αγωνιστεί και γω με αντίπαλο τον Σωτήρη Λογοθέτη από τον οποίο είχα χάσει.

Έχει περάσει αρκετός καιρός, εκείνη η συμμετοχή μας ήταν τιμητική, αυτή τη φορά έχουμε την δυνατότητα και τους αθλητές για να πετύχουμε κάτι περισσότερο.
Δεν απομένει παρά να το διαπιστώσουμε το επόμενο ΣαββατοΚύριακο.

Καλή Εβδομάδα.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ