.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το ζευγάρι του τελικού είναι ήδη γνωστό: Πανιώνιος ΓΣΣ-ΑΕΚ , με γενικότερο αθλητικό άρωμα αφού δεν συναντάς τουλάχιστον στην Ελλάδα συχνά σκακιστικές αναμετρήσεις ανάμεσα σε δύο μεγάλους αθλητικούς συλλόγους.

Ας πάρουμε όμως τους ημιτελικούς από την αρχή.
Στο ζευγάρι ΣΜΣ Ελευσίνα-Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. οι συνθέσεις των ομάδων ήταν κατά σειρά:
Γαζής-Τεπελένης-Λούρης-Κούρσαρης για την Ελευσίνα,  
Κοφίδης-Γαλόπουλος-Φίλιππας Σεμπ.-Κανακάρης για τον Πανιώνιο.
Η θεωρητική υπεροχή της ομάδας μας στις σκακιέρες 2,3,4 έκρινε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης αφού μετουσιώθηκε σε 3-0 υπέρ μας.
Στην πρώτη οι Γαζής-Κοφίδης έκλεισαν το φύλλο αγώνος με ισοπαλία και την πρόκριση μας στον τελικό με 3,5-0,5.

Στο άλλο ζευγάρι Σ.Ο. Παγκρατίου-ΑΕΚ είχαμε πολύ ανταγωνιστική αναμέτρηση,
με τους Νικολάου-Κοκόλια-Γερογιάννη-Δρακόπουλο από το Παγκράτι και τους Μουτούση-Γρηγοριάδη-Δέδε-Διονυσόπουλο για την ΑΕΚ
Το 2-2 έδωσε το εισιτήριο στην ΑΕΚ για τον τελικό με βάση το κριτήριο του Βερολίνου.
Καθοριστική για την έκβαση του αγώνα η νίκη του Δέδε επί του Γερογιάννη στην 3η σκακιέρα, νίκη για το Παγκράτι στην 4η και αντίστοιχες ισοπαλίες στις δύο πρώτες.

Στην αίθουσα των αγώνων βρέθηκαν πολλοί Σκακιστικοί φίλοι, και ανάμεσα τους οι Χρήστος Γκορίτσας, Αντώνης Μπέλλος, Παναγιώτης Σκλαβούνος, Κωστής Σκαπέρδας,Τάκης Σκλαβούνος Κυριάκος Ζαμίτ Τάνια Καράλη και φυσικά οι Χρήστος Πιλάλης, Δημήτρης Λίτσας Χρήστος Στούμπος.

Διαιτητής των αγώνων ο Σπύρος Πέτσας.

Για τις συνθήκες των αγώνων δεν νομίζω ότι πρέπει εγώ να αναφερθώ θα προτιμήσω να εκφραστούν οι συμμετέχοντες απλά να τονίσω ότι δεν ήταν δυνατή η live μετάδοση των αγώνων για τεχνικούς λόγους ενώ όλες οι  παρτίδες θα ανέβουν σε pgn αρχείο.   


















.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ