.

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΝΑΡΞΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

Ξεκίνησαν την Παρασκευή τα Σκακιστικά μαθήματα για την νέα περίοδο.
Όπως και πέρσι, ο Ανδρέας Κοφίδης συνεχίζει και αυτή την χρονιά κάθε Παρασκευή 19.00-21.00, την ίδια ώρα η Ελένη Στούμπου αναλαμβάνει ένα τμήμα με μαθητές μικρότερης δυναμικότητας και το Σάββατο 12.00-14.00 σειρά έχει ο Σταύρος Πανταζόπουλος ενώ προβλέπεται να λειτουργήσει επίσης ένα τμήμα πιθανότατα την ίδια μέρα με όσα παιδιά έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με το Σκάκι.
Στην πορεία των μαθημάτων ενδεχομένως να υπάρχουν και βελτιώσεις, χωρίς όμως να αλλάξουν οι παραπάνω βασικές ώρες.

Παρότι δεν συνηθίζεται να κάνουμε απολογισμό από τo blog oι ακαδημίες μας στην διάρκεια των τριών τελευταίων ετών, (για ένα νέο σκακιστικό τμήμα μόλις 5 ετών) έχουν αξιόλογα αποτελέσματα τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο.
Αθλητές μας έχουν κλήθει επανειλημένα να συμμετάσχουν στα κλιμάκια επιλέκτων της ΕΣΣΝΑ, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Δημήτρης Κουκάκης επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο κλίμάκιο της ΕΣΟ για αθλητές κάτω των 10 ετών.
Σε όλες τις τελικές φάσεις των Πανελληνίων Ατομκών έχουμε αθλητές με προκρίσεις, όπως και στα Σχολικά, πέρσι ειδικά στα τελικά Αττικής και στις πέντε επιμέρους κατηγορίες υπήρξαν παιδιά του Πανιωνίου που τερμάτισαν μέσα στην πρώτη εξάδα.
Το 2008 στο Κύπελλο Παμπαίδων κάτω των 12 καταλάβαμε την 5η θέση ενώ στην ίδια διοργάνωση το 2009 την 4η.
Ο Πανιώνιος μαλιστα αυτά τα χρόνια συνεργάστηκε επιτυχημένα με μερικούς από τους καλύτερους προπονητές σε Πανελλήνιο επίπεδο.
Προφανώς δεν βρισκόμαστε στην κορυφή, είμαστε όμως σε καλό δρόμο και σε συνδυασμό με την παρουσία της ανδρικής ομάδας, που είναι επίσης σημαντικό κομμάτι γιατί όλοι εμείς εκπροσωπούμε ενα πολύ μεγάλο Αθλητικό Σύλλογο, βρισκόμαστε σίγουρα σε πολύ καλό επίπεδο.
Όλα αυτά και πιθανόν ακόμα περισσότερα οφείλουμε να τα γνωστοποιούμε και ενίοτε να τα υπενθυμίζουμε.
Κυρίως όμως οι όποιες επιτυχίες και αποτυχίες (έχουμε και τέτοιες) δεν έχουν προέλθει επιβάλλοντας το Σκάκι ως μονόδρομο στα παιδιά ούτε αποτρέπωντας τα από το να ασχολούνται με άλλα αθλήματα.
Ουδέποτε μάλιστα ισχυριζόμαστε ότι τα κάνουμε όλα "τέλεια" απλά προσπαθούμε να φέρουμε το Σκάκι στο προσκήνιο να το αγαπήσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την παρέα και όχι μέσα από εμμονές και στρεβλώσεις περί Πρωταθλητισμού και σε αυτό το πλαίσο θα συνεχίσουμε να κινούμαστε.
Φώτο από τις πρώτες προπονήσεις

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ