.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ 5ος ΓΥΡΟΣ

Έχουμε διανύσει πλέον πάνω από τη μισή απόσταση στα Πρωταθλήματα Αττικής και κάπως έχουν ξεκαθαρίσει οι στόχοι των ομάδων σύμφωνα με την βαθμολογική τους θέση.

Στον ΠΟΑ το Αιγάλεω με 10β. (5χ5) επιστρέφει στην Α΄Εθνική και περιμένει απλά την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.
Αμέσως μετά υπάρχει ένας όμιλος ομάδων αποτελούμενο από Ζήνωνα-Παπάγου-Πειραικό που με 6β. εξασφάλισαν την παραμονή τους και στους δύο τελευταίους γύρους θα επιδιώξουν να φτάσουν τους 8β. που κατά την γνώμη μου δίνουν τα άλλα δύο εισιτήρια για την Α΄.
Ο Ζήνωνας έχει δύο ευκαιρίες με Φιλαδέλφεια και Πανελλήνιο, ο Παπάγου με Παγκράτι και Πειραικό, ενώ ο Πειραικός έχει το Αιγάλεω και λογικά έχει τις λιγότερες πιθανότητες από τους συνδιεκδικητές με την διαφορά ότι μπορεί στον τελευταίο γύρο να νικήσει τον Παπάγου και να περάσει εκείνος, αυτό όμως το σενάριο θα περιμένουμε να το δούμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

Ο άλλος όμιλος ομάδων αφορά αυτές που μάχονται για να αποφύγουν τον υποβιβασμό, Ασπρόπυργος 4β. Πανελλήνιος 3β. Φιλαφέλφεια 3β. Παγκράτι 2β.

Ο Ασπρόπυργος όπως ανέφερα και στον προηγούμενο γύρο χρειάζεται μία νίκη ακόμα για να φτάσει τους 6β. η ήττα του από τον Ζήνωνα τον έφερε σε δύσκολη θέση και θα αναζητήσει τους 2β. την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον Πανελλήνιο.

Αν ηττηθεί θα δώσει τον αγώνα παραμονής του τον τελευταίο γύρο με αντίπαλο το Παγκράτι.

Ο Πανελλήνιος αντίστοιχα έμεινε κολλημένος στους 3β. και πηγαίνει στον Ασπρόπυργο για να κερδίσει και να κάνει το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή του. Αν με τη σειρά του ηττηθεί δεν θέλει επ' ουδενί να νικήσουν
Παγκράτι-ΣΟ Φιλαδελφείας για να μην τον προσπεράσουν.


Ο ΣΟ Φιλαδελφείας μετά την ήττα του από τον Πειραικό παρέμεινε στους 3β. και πηγαίνει στην Γλυφάδα την επόμενη Κυριακή μόνο για νίκη και ταυτόχρονα ήττες των Παγκράτι-Πανελληνίου για να αποκτήση σημαντικό πλεονέκτημα. Η ήττα του θα είναι μάλλον καταδικαστική αφού τον τελευταίο γύρο αγωνίζεται με το Αιγάλεω.

Το Παγκράτι αγωνίζεται για το 6ο γύρο με τον Παπάγου με νίκη φτάνει τους 4β. και ελπίζει ακόμα και για τους 6β. την τελευταία αγωνιστική.
Αν πάλι ήττηθεί δεν χάνεται, αρκεί να ηττηθεί και η Φιλαφέλφεια, πολύ ευνοική για τους Παγκρατιώτες θα ήταν και η ήττα του Ασπρόπυργου ώστε να μείνει στους 4β. και να έχει την ευκαιρία να τον κερδίσει στον μεταξύ τους αγώνα του τελευταίου γύρου.

Στην Β΄Εθνική Δίας και Ελευσίνα συνεχίζουν νικηφόρα την πορεία τους αναμετρώνται όμως τον επόμενο γύρο με έπαθλο την άνοδο στην Β΄Εθνική.
Η Σκακιστική Άνοιξη ακολουθεί και σίγουρα προτιμά την νίκη του Δία ώστε να διεκδικήσει την δεύτερη θέση στον αγώνα εναντίον της Ελευσίνας.

Η Εστία βρίσκεται στην 4η θέση με 7β.
πραγματοποιώντας πολύ καλή πορεία παρά τα προβλήματα της αφού αναγκάζεται να αγωνίζεται με κενή σκακιέρα στις ανδρικές προκειμένου να διεκδικήσει τις νίκες, και παραδόξως έχει δύο στα δύο με 6-5,5.
Η πρόσφατη νίκη εις βάρος του ΔΗΚΕΠ με κενή την πρώτη σκακιέρα αυτή τη φορά ήταν πάλι περιπετειώδης και κρίθηκε από την επικράτηση του Βύρωνα στην 5η ανδρική που αξιοποίησε την υπεροχή του αποτελεσματικά.

Στην ουρά της βαθμολογίας παρέμειναν η Αίγλη με 2β. ΔΗΚΕΠ-Μεταμόρφωση 0β (δεν περιλαμβάνω τους βαθμούς με τον ΣΟ Πετρούπολης).

Από τον επόμενο γύρο ξεκινούν οι κρίσιμες αναμετρήσεις ανάμεσα στις τρεις αυτές ομάδες όπου όλα δείχνουν ότι στην τελευταία αγωνιστική θα κριθεί η παραμονή για έναν από τους ΔΗΚΕΠ, Μεταμόρφωση στον μεταξύ τους αγώνα.



.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ