.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΑ

Ο ¨λόγος του βασιλιά¨ του Τομ Κούπερ κέρδισε τέσσερα φετινά Όσκαρ τα τρία σε βασικές κατηγορίες, καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας,πρωτότυπου σεναρίου και Α΄ανδρικού ρόλου.

Στον φετινό ΠΟΑ το Όσκαρ ατυχίας, όπως είχα τονίσει στην προηγούμενη ανάρτηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκα, πήρε αδιαμφισβήτητα ο ΣΟ Φιλαδελφείας που τελικά υποβιβάστηκε επειδή μειονεκτούσε στο τρίτο κριτήριο ισοβαθμίας.

Συνέβη και αυτό να χάνεις μιά κατηγορία με τέτοιο τρόπο, παρότι η Φιλαδέλφεια είχε κερδίσει Ζήνωνα-Παπάγου αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στον ΠΟΑ.
Έτσι ο νεοφώτιστος Σ.Ο. ακολούθησε το Παγκράτι στην Β΄Εθνική που παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε σε όλη την διάρκεια των αγώνων δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ασπρόπυργο στον τελευταίο γύρο.

Ο Πανελλήνιος σώθηκε τελικά στο παρά πέντε, παρότι ηττήθηκε από το Ζήνωνα οδηγήθηκε στην ισοβαθμία (5β.) με τη Φιλαδέλφεια όπου υπερίσχυσε στους κερδισμένους πόντους της πρώτης σκακιέρας.

Στην κορυφή του ομίλου είχαμε deja vu (ομώνυμη ταινία με τον Denjel Washington) Αιγάλεω-Παπάγου-Ζήνωνας.
Μεγάλος χαμένος ο Πειραικός που ¨κλώτσησε¨ (όπως μου μετέφερε ο Δημήτρης) την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη τριάδα μετά την ισοπαλία που έκανε με τον Παπάγου που κέρδισε το δεύτερο εισιτήριο.
Ο Ζήνωνας με την νίκη του εις βάρος του Πανελληνίου πέρασε στην τρίτη θέση και περιμένει όπως όλοι υποθέτω τον χώρο διεξαγωγής του Πρωταθλήματος που όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία θα διεξαχθεί από 3-8 Ιουλίου.

Έχω τονίσει επανειλημένως ότι η επιμονή να αγωνίζονται ¨μωρά¨ σε ηλικία 9,10,11 ετών και να κρίνονται κατηγορίες Συλλόγων και προσπάθειες ομάδων,αθλητών είναι άθλια μα κυρίως αντιπαιδαγωγική.
Όχι μόνο οδηγούνται οι ομάδες σε διαδικασίες ρουλέτας για του που και πότε θα ¨στήσει¨ αλλά ταυτόχρονα, και αυτό είναι το χειρότερο , τα πιτσιρίκια δέχονται αφόρητα μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Υπάρχει πλήθος διοργανώσεων που μπορούν να αγωνίζονται τα παιδιά αυτών των ηλικιών, όχι στα Πρωταθλήματα Α΄Εθνικής, και ο ισχυρισμός ότι έτσι δίνουμε κίνητρο στα παιδιά είναι γελοίος και υποκριτικός γιατί στον πυρήνα του έχει την αρρώστια των ενήλικων δηλαδή τι θα μου παρέχετε για να αγωνιστώ.
Πόσα πήρα πέρσι , πόσα θα πάρω φέτος , τι θα μου δώσετε, και όχι την αγάπη για το σκάκι τουλάχιστον σε αυτή τη ηλικία.


Τελειώσαν όμως τα χρήματα και ούτε η μείωση των αθλητών θα σώσει τους εμπνευστές βλαχοbaroc που οδήγησαν το σκάκι σε εξωπραγματικές δαπάνες και νούμερα για τα οικονομικά πλαίσια της Ελλάδας.

Στην Β΄Εθνική περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική για να δούμε σε ποιές ομάδες μεταξύ Ελευσίνας, Δία, Άνοιξης θα μοιραστούν οι δύο θέσεις ανόδου ενώ το ΔΗΚΕΠ κέρδισε και την Αίγλη οπότε η Δεξαμενή Μεταμόρφωσης υποβιβάζεται μαζί με τον αποχωρήσαντα ΣΟ Πετρούπολης.

Στην Γ΄Χαλάνδρι, ΣΟ Κορυδαλλός θα αγωνίζονται το χρόνου στην Β΄Εθνική.

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ