.

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΟ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

Σαν ιδέα έπεσε στο τραπέζι τον Ιανουάριο και ξεκίνησε η υλοποίηση της τον Φεβρουάριο.
Την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο πήρε την τελική του μορφή και το πρώτο Κυανέρυθρο Σκακιστικό λέυκωμα βρίσκεται στα χέρια μας.

Το λεύκωμα είναι ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο που ξεκινά από την ίδρυση του τμήματος το 2003 και καταλήγει στη συμμετοχή της ομάδας μας το 2010 στο Πρωτάθλημα της Α΄ 'Εθνικής.
Ένα ταξίδι μέσα από φωτογραφίες με όλους τους αθλητές ,γονείς και φίλους που αγωνίστηκαν,στήριξαν, βοήθησαν το Σκακιστικό τμήμα του Πανιωνίου.

Η παρουσίαση είναι εξαιρετική χάρης στην λεπτομερή δουλειά του Νίκου
ενώ προλογίζουν ο
κ. Πέτρος Λινάρδος και ο Σπύρος Καπνίσης.
Είμαι βέβαιος ότι ποτέ στο παρελθόν δεν έχει υπάρξη κάτι αντίστοιχο όχι μόνο στο Σκακιστικό χώρο αλλά και στα υπόλοιπα αθλήματα.
Μόνο μεγάλοι αθλητικοί Σύλλογοι στην ολότητα τους θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν τέτοιο υλικό.

Πέρα από το λέυκωμα αυτό καθεαυτό,μέσα στις σελίδες του υπάρχει η συνολική πρόταση του τμήματος που προσπαθεί συνεχώς από την πρώτη μέρα ίδρυσης του να προβάλει κάτι τελείως διαφορετικό και στο μέτρο του δυνατού γνωρίζω ότι το έχει πετύχει.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος ίδρυσής του.
Η Αττική είχε και έχει δεκάδες σκακιστικά σωματεία που μπορείς να παίξεις Σκάκι, δεν χρειαζόταν λοιπόν ακόμα ένα, ούτε βέβαια εγώ και ο κ. Χρήστος είχαμε και έχουμε διοικητικές βλέψεις στα συλλογικά όργανα του Ελληνικού Σκακιού.

Όταν σταματήσουμε να έχουμε την δυνατότητα να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε κάτι διαφορετικό πιστεύω ότι δεν θα έχουμε και λόγο ύπαρξης έως τότε βέβαια μάλλον υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμα.


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ