.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ - ΕΝΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟ ΦΙΝΑΛΕ

Το πρωί της Παρασκευής 8 Ιουλίου διεξαγόταν στην Ερέτρια ο έβδομος και τελευταίος του 39ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος.

Ο Πανιώνιος βρισκόταν στο πρώτο τραπέζι με σύνθεση 70% ερασιτεχνική αντιμέτωπος με την βέβαιη Πρωταθλήτρια πλήρως επαγελματική υπερομάδα της ΠΣ Περιστερίου, την ομάδα των Ivanchuk, Polgar, Κοτρωνία, Μπανίκα, Χαλκιά και πολλών άλλων.

Στην δεύτερη μόλις παρουσία μας στο Πρωτάθλημα της Α΄Εθνικής φτάσαμε πολύ ψηλότερα από εκεί που περιμέναμε.
Η θέση αυτή στον τελευταίο αγώνα δεν μας χαρίστηκε αλλά κερδήθηκε στις σκακιέρες από τους αθλητές μας σε όλους τους προηγούμενους γύρους με αποκορύφωμα την μεγάλη νίκη εις βάρος του Γαλαξία Θεσσαλονίκης.

Η τελική κατάταξη μπορεί βεβαίως να αναφέρει ότι τερματίσαμε στην ένατη θέση με 9β. ανάμεσα σε 34 ομάδες πετύχαμε όμως πολλά περισσότερα που θα είχαν φανεί αν δεν υπήρχε αυτό το περίεργο παιχνίδι της κλήρωσης.

Όταν αγωνίζεσαι δεν είσαι υποχρεωμένος να γνωρίζεις όλες τις λεπτομέρειες ενός συστήματος αγώνων.
Τις μάθαμε όμως το βράδυ της Πέμπτης κάπως απότομα όταν η κλήρωση μας έφερε αντιμέτωπους με την πρωτοπόρο ομάδα και εγώ προσπαθούσα στην αίθουσα των κληρώσεων να καταλάβω πως ο πέμπτος αντιμετωπίζει τον πρώτο και όχι ο τέταρτος, στερώντας μας στην ουσία την δυνατότητα να διεκδικήσουμε ακόμα και μετάλλιο.

Η κλήρωση με το περίφημο λοιπόν ολυμπιακό σύστημα, που σίγουρα ελάχιστοι γνώριζαν, έθετε ως κριτήρια τα περίφημα game points-match points ενώ η κατάταξη των ομάδων το κριτήριο SB.

Πρακτικά αυτό σήμαινε ότι αν είχαμε κερδίσει με ένα λιγότερο πόντο τον Γαλαξία ή η ΕΕΣ Κορυδαλλού με ένα πόντο περισσότερο τον αντίπαλο της ΣΟ Ηρακλέιου θα αντιμετώπιζε εκείνη το Περιστέρι και όχι εμείς.

Η ιστορία όμως δεν γράφεται με αν, φτάσαμε εκεί που κανένας δεν το περίμενε ένα γύρο πριν την λήξη των αγώνων με μία αμιγώς νεανική ομάδα που στην αναμέτρηση με τον ΣΟ Πολίχνης είχε μέσο όρο ηλικίας τα 17 χρόνια.

Η χαρά που νιώσαμε όλοι με την λήξη του 6ου γύρου και τα πανηγύρια των παιδιών δεν περιγράφονται, ούτε βέβαια μπορώ να μεταφέρω το συναίσθημα από τα συγχαρητήρια του Τσορμπατσόγλου και τα πολλά θετικά σχόλια που εισπράξαμε σε όλο το τουρνουά από "φίλους" και "εχθρούς"

Δεν είμαστε μια παλιά ομάδα, αντιθέτως μάλιστα είμαστε αρκετά νέοι στο χώρο, μόλις δεύτερη παρουσία στην Α΄μετά την επίσης πετυχημένη περσινή παρθενική μας εμφάνιση που συνοδεύτηκε από την κατάκτηση της 6ης θέσης ανάμεσα σε 22 ομάδες.

Οι αθλητές όλοι ανεξαιρέτως έδωσαν ότι καλύτερο είχαν και είμαστε ομάδα με όλη την σημασία της λέξης που μπορεί στο σκάκι να ξενίζει αφού μιλάμε για ένα κυρίως ατομικό άθλημα.

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα απλά μόνο να τονίσω, το δικαιούνται, την πολύ καλή απόδοση της Ελένης, το Rp 2161 τα λέει όλα και την στάση του Αντώνη που νόμιζες ότι αγωνίζεται χρόνια στην ομάδα του Πανιωνίου.

Οι ξένοι μας, απίθανα παιδιά, πολύ γέλιο. Οι Ούγγροι πιτσιρικάδες μας αγάπησαν και τους αγαπάμε, πραγματικά καταπληκτικοί όπως και οι Momchil, Lupulescu πέρσι.

Όταν αποφάσισα να τους καλέσω πήρα μεγάλο ρίσκο βάζοντας ειδικά στην πρώτη σκακιέρα τον Richard να αντιμετωπίσει θηρία όπως ο Navara,Naiditsch,Ivanchuk και άλλοι.

Το αποτέλσμα όμως με δικαίωσε και ας προσπαθούσα να τον συνεφέρω μετά την ήττα του από τον Navara όπου σχεδόν έβαλε τα κλάματα λόγω της κακής απόδοση που είχε.
Να αναφέρω δύο απίθανα σημεία, ο δέ Richard είχε φέρει το προσωπικό του παιδικό μαξιλάρι!!! ο δέ Peter φεύγοντας για Ερέτρια έκλεισε τον γενικό στο σπίτι που έμεναν με αποτέλεσμα όταν επιστρέψαμε τα τρόφιμα στην κατάψυξη να έχουν σαπίσει μετατρέποντας το σπίτι σε θάλαμο αερίων...

Θεωρώ παράλειψη των διοργανωτών να μην δώσουν αναμνηστικό στον 15χρονο Richard που είναι παγκόσμιο ταλέντο, διόλου τυχαίο ότι η Polgar τον παρακολουθουσε συνέχεια κατά την διάρκεια της παρτίδας της.

Η διοργάνωση ήταν πιστεύω πετυχημένη με εξαίρεση το φαγητό που δεν είχε φανατικούς υποστηρικτές.
Οι 7 γύροι για τόσες ομάδες αποδεικνύεται ότι δεν είναι ασφαλής παρά μόνο όσο αφορά την ανάδειξη του Πρωταθλητή.
Τώρα για την περίφημη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε δεν έχω χώρο να την παρουσιάσω θα το κάνω μετά το καλοκαίρι.
Επιγραματικά θα πώ ότι η περιρέουσα ατμόσφαιρα είναι να χωρέσουμε όλοι.

Στην Ερέτρια ήταν και άλλοι, οι Ασημακόπουλοι οικογενειακά , ο Σταύρος Πανταζόπουλος, ο Χρήστος Στουμπός, ο Νίκος Πουλίδης,ο Δημήτρης Αλεξάκης ο Αλεξίου ο μικρός Πουλόπουλος που επιστρέφει του χρόνου, όλοι όσοι ανέφερα και άλλοι όμως που θα διαβάσουν αυτή την ανάρτηση έχουν συνεισφέρει σε αυτή την επιτυχία ο καθένας με τον τρόπο του και τη στάση του.

Πανιωνάρα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Προφανώς αυτό είναι το τελευταίο πόστ για το καλοκαίρι.

Έχω την ανάγκη να ηρεμήσω να αποτοξινωθώ από το σκάκι για λίγο διάστημα αν και είναι βέβαιο ότι τρέχουν αρκετά σκακιστικά θέματα με τα οποία θα ασχοληθώ σε πιο χαλαρούς ρυθμούς.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την ιστοσελίδα του διοργανωτή.

Τις δικές μας όπως και video θα δείτε αναλυτικά στο πάνω μέρος της ανάρτησης.


Καλό καλοκαίρι σε όλους, πάρτε ανάσες, απολαύστε τις παραλιές, να περάσετε όμορφα και καλές παρτίδες σε όσους θα συμμετάσχουν στα καλοκαιρινά τουρνουά.


ΥΓ. Την ώρα που έγραφα ήρθε ένα e-mail από την μητέρα του Richard την
Erzsébet Rapport
εύχομαι σε όσους ασχολούνται με το σκάκι να έχουν την τιμή να διαβάσουν αυτά που διάβασα εγώ.

















.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ