.

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

ΤΑ 10 ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Για να ξεφεύγουμε ενίοτε από το Σκάκι

Απέραντες εκτάσεις, επιβλητικά κτίσματα, ελικοδρόμια, πισίνες και φυσικά... δεκάδες εκατομμύρια ευρώ "αντικειμενικής" αξίας. Είναι τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο.
The Manor το μέγεθος του μπορεί να γίνει αντιληπτό μόνο αεροφωτογραφία. Χτισμένο από την Κάντι και τον Άαρον Σπέλινγκ, το «Φέουδο» των 100 εκατομμυρίων ευρώ εκτείνεται σε 19 στρέμματα γης και διαθέτει 100 δωμάτια. Μια μεγάλη σκάλα στην είσοδο θυμίζει σε όλους τους καλεσμένους τη αυτοκρατορική ισχύ των Σπέλινγκ στο Χόλιγουντ ακόμα και όταν τους έχει επιτραπεί η στάση-στάθμευση της πολυτελούς Rolls-Royce τους στην κυκλική οδό μπροστά από το οίκημα.
Fleur de Lys Αν ο εμβληματικός θυρεός, που παραπέμπει σε βασιλικούς οίκους της μεσαιωνικής Ευρώπης, δεν είναι αρκετός για τονίσει την αξία της έπαυλης των 84 εκατομμυρίων ευρώ, τότε, ίσως, θα πρέπει να αναφερθεί η αρχιτεκτονική του: Το Fleur De Lys της Σούζαν Σάπερσταιν είναι αντίγραφο των ανακτόρων των Βερσαλλιών. Για την ιστορία, ο Ντέιβιντ Σάπερσταιν είναι δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και χώρισε από τη γυναίκα του Σουζάν το 2006 για να παντρευτεί την νταντά των παιδιών τους. Και πλήρωσε το τίμημα.
Updown Court Αν και δεν είναι εξακριβωμένο, το Updown Court στο Windlesham του Surrey εικάζεται ότι είναι μεγαλύτερο και από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Διαθέτει 103 δωμάτια, 235 στρέμματα αγρών και δάσους, σινεμά 50 θέσεων, δωμάτιο ασφαλείας και ελικοδρόμιο. Η τιμή του ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.
Villa Leopolda Σπάνια χρειάζονται συστάσεις για ένα ακίνητο όταν κάτοχος του έχει υπάρξει ο μεγιστάνας της πληροφορικής Μπιλ Γκέιτς. Η ανάγκη καταργείται τελείως όταν ο τωρινός του ιδιοκτήτης, Ρόμαν Αμπραμόβιτς, το θέτει προς πώληση για να εισπράξει 70 εκατομμύρια ευρώ εν μέσω οικονομικής ύφεσης. Τοποθετημένη στο Κοτ Ντ’ Αζούρ της Γαλλικής Ριβιέρας, η Villa Leopolda διαθέτει 2694 τετραγωνικά μέτρα, 11 υπνοδωμάτια, 14 μπάνια, αίθουσα μπιλιάρδου που περιβάλλονται από περιποιημένους κήπους και μια επιβλητική πισίνα.
Albemarle House Δημιουργία του αρχιτέκτονα/σχεδιαστή Ντέιβιντ Ηστον, το Albemarle House καταλαμβάνει έκταση 1210 στρεμμάτων στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια. Περιλαμβάνει μια οικία 8 υπνοδωματίων, στάβλο, γκαράζ και ξενώνα. Η τιμή του ανέρχεται στα 67 εκατομμύρια ευρώ.
Tranquillity Πιστό αντίγραφο ορεινού ευρωπαϊκού θέρετρου, η «Ηρεμία» χτίστηκε από συνιδρυτή της φίρμας “Tommy Hillfinger”. Η συνολική έκταση του ακινήτου φτάνει τα 850 στρέμματα ενώ το κυρίως σπίτι έχει επιφάνεια 1858 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει κελάρι 3500 φιαλών καθώς και ιδιωτική αίθουσα κινηματογράφου 19 θέσεων. Η τιμή του ανέρχεται στα 67 εκατομμύρια ευρώ και βρίσκεται στη ελεύθερη φόρων πλευρά της λίμνης Ταχόε (Νεβάδα).
Villa Palladiana Τοποθετημένη στο Καπ Ντ Έλ της Γαλλίας , η Villa Palladiana κοστολογείται στα 50 εκατομμύρια ευρώ, μια τιμή απολύτως δικαιολογημένη δεδομένης της θέας των αναρίθμητων δωματίων και μπαλκονιών στο Cap Ferrat. New York Με τιμή που αγγίζει τα 50 εκατομμύρια ευρώ η έπαυλη αυτή χτίστηκε στο μεσοπόλεμο με νέο-αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Η έκταση της φτάνει τα 1900 τετραγωνικά μέτρα.
Hummingbird Ranch Το Hummingbird Ranch είναι μια έκταση 500 στρεμμάτων στην Καλιφόρνια και χρησιμοποιείται ως ιππικός όμιλος. Ανάμεσα στα άλλα περιλαμβάνει μια έπαυλη 1600 τετραγωνικών μέτρων, στάβλους, βοηθητικά οικήματα, πισίνα και ελικοδρόμιο. Η τιμή του ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Cielo de Bonaire Μεταξύ της Αλκούδια και της Πογένκα, η έπαυλη αυτή των 50 εκατομμυρίων ευρώ διαθέτει οκτώ υπνοδωμάτια, 8 μπάνια, ξενώνα, ανελκυστήρα, εγκαταστάσεις τένις και ελικοδρόμιο.
Πηγή: Forbes, Wikipedia







.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ