.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

120 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η χρονία που πριν λίγες μέρες ξεκίνησε έχει ιδιαίτερη σημασία για τον Ιστορικό που κλείνει φέτος 120 χρόνια αθλητικής, πολιτιστικής και ιστορικής διαδρομής.
Μέλος αυτής της οικογένειας που γεννήθηκε στην Σμύρνη της Μικράς Ασίας είναι και το νεότατο Σκακιστικό Τμήμα.
Ο εορτασμός είναι μία σπουδαία ευκαιρία για να παρουσιάσουμε τις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του Πανιωνίου καθόλη την διάρκεια της χρονιάς.

"...Στη Σμύρνη πριν από το 1890 δεν υπήρχε συστηματικό γυμναστήριο ή σύλλογος.
Η αρχαιότερη καταγραφή περί υποτυπώδους, έστω άθλητικής κίνησης βρίσκεται στο φύλλο της σμυρναικής εφημερίδας ΄Ιωνική΄ της 21ης Ιουλίου 1874 όπου γίνεται μνεία για το γυμναστήριο του ιδιωτικού σχολείου "Ισοκράτης"...
Το 1890 ιδρύεται στην Σμύρνη ο ένας από τους αθλητικούς πατέρες του
Πανιωνίου ΓΣ ο " Ορφεύς". Το 1894 από τον "Ορφέα" αποσπάται δραστήριο μέλος του έμψυχου υλικού του και ιδρύει το " Γυμνάσιον" που χαρακτηρίζεται ως ο πρώτος αμιγής αθλητικός σύλλογος της Σμύρνης.
...Τον Οκτώβριο του 1898 τα δύο σμυρναικά σωματεία "Ορφεύς" και "Γυμνάσιον" ενώνονται και παίρνουν τον τίτλο "Πανιώνιος Γυμναστικός Σύλλογος Σμύρνης".
Κατά το καταστατικό του Πανιωνίου ¨πρώτιστος σκοπός ήτο ή ανάπτυξις της γυμναστικής και του αθλητικού αισθήματος παρά τη σμυρναική νεολαία και κατά δεύτερον λόγον ή διέγερσις και διάδοσις του μουσικού αισθήματος και ή οιουδήποτε μέσου ενθάρυνσις των ωραίων τεχνών εν γένει¨
Ο Πανιώνιος γι΄αυτό, παράλληλα με τον αθλητισμό δεν παύει να καλλιεργεί και να ενισχύει κάθε μουσική,φιλολογική και καλλιτεχνική προσπάθεια...

Η σύντομη παρουσίαση της γέννησης του Πανιωνίου είναι η καλύτερη εισαγωγή για την φετινή μας αγωνιστική χρονιά. Την επόμενη εβδομάδα 17/1 άλλωστε ξεκινάνε οι Σκακιστικές "μάχες" για εμάς στον Προκριματικό όμιλο με δεδομένους και λίγο ή πολύ γνωστούς τους αγωνιστικούς μας στόχους.







.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ