.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΜΑΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟΙ

Συνήθως αποφεύγουμε να πάρουμε πολιτική θέση για όσα συμβαίνουν γύρω μας επειδή όμως δεν ζούμε σε άλλη χώρα αλλά είμαστε μέλη της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας αναδημοσιεύουμε επίκαιρο πολιτικό άρθρο και ο καθένας ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Όποτε υπήρξε όραμα από την πολιτική ηγεσία, ο Ελληνικός λαός ήταν εκεί. Παρών, με θυσίες, υπομονή και δουλειά.

Στην εδραίωση της Δημοκρατίας, στην ελπίδα για την κοινωνική αλλαγή, στη μάχη για την είσοδο στην ευρωζώνη(έστω και με αλχημείες), στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι πολίτες συντάχθηκαν με έναν εθνικό στόχο, έστω και αν εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι εξαπατήθηκαν και ότι στη σκιά της προσπάθειάς τους, κάποιοι έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.


Τώρα η εξουσία ζητά τη θυσία, χωρίς να εμπνέει. Χωρίς σχέδιο, αλλά μόνο με γραμμή άμυνας. Μέτρα για να σωθούμε, μέτρα για να εισπράξουμε, περικοπές μειώσεις, μιζέρια, υποταγή.


Πού πήγε η ανάπτυξη; Τα χρήματα που υπήρχαν; Η νέα πολιτική, η συμφωνία με τον λαό; Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ήξερε την κατάσταση και εξαπάτησε το εκλογικό σώμα για να κατακτήσει την εξουσία.

Ο κ. Καραμανλής, μακράν ο χειρότερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης, γνωρίζοντας ότι θα χάσει τις εκλογές, είχε πει την αλήθεια. Είχε υποσχεθεί δύσκολες μέρες. Ο κ. Παπανδρέου έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις, διαφοροποιήθηκε προεκλογικά από τον κ. Καραμανλή και τώρα κάνει αυτά που εκείνος υποσχέθηκε.

Στην ελληνική κοινωνία υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία λέει ότι πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να σωθεί η χώρα, και η άλλη ότι δεν γίνεται να πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης όσοι δεν έχουν ευθύνη και επομένως ραντεβού. Και οι δύο προσεγγίσεις έχουν εν μέρει δίκιο.

Επειδή όμως θα πληρώσουμε τα σπασμένα όλοι μας και μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά, αυτό που έχει σημασία είναι μέσα από τη νέα δοκιμασία να αποκτήσουμε επιτέλους συνείδηση και μνήμη.


Να μην ξεχάσουμε τα λαμόγια που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, τις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών, τους εκμεταλλευτές, που στην κρίση είδαν μια ευκαιρία, τους κερδοσκόπους και τα παπαγαλάκια που παίζουν με τον πόνο των ανθρώπων, με μόνο στόχο τη μεγιστοποίηση του κέρδους, ακόμα και στα πλαίσια της κρίσης.

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα μας βάλουν στο τούνελ της ύφεσης. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα βγούμε και τι επιπτώσεις θα έχει στην κοινωνία η δύσκολη πορεία προς την έξοδο.

Μόλις η κρίση περάσει, οι υπεύθυνοι, που μένουν ατιμώρητοι, τα golden boys και οι τράπεζες θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια νέα κρίση, με νέες φούσκες και νέες "ευκαιρίες". Όταν έρθει εκείνη η ώρα θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να μην επιτρέψουμε να μας εξαπατήσουν ξανά."


.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ