Δευτέρα, 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ 2010-2011

Η μεταγραφική περίοδος τυπικά ολοκληρώνεται στις 30/12/2010 με μια παράταση για ανακλήσεις μέχρι 10/1/2011 (άλλη μία ελληνική πατέντα ανακάλυψη της ευφυούς ΕΣΟ).
Ουσιαστικά όμως για τον Πανιώνιο έχουν ολοκληρωθεί και ήδη ανακοινωθεί τουλάχιστον όσον αφορά αυτούς που ήρθαν στην ομάδα.


Ο Πανιώνιος φέτος λειτούργησε και ως ¨δεξαμενή¨ αφού παραχωρήθηκαν αρκετοί αθλητές του.

Αρχικά οι Δημήτρης Ροζάκης, Γιώργος Φάκαρος επέστρεψαν στον ΣΟ Ικαρ
ίας με ελευθέρας (ίσως κάποιοι να μη γνωρίζουν ότι έχουμε οικογενειακούς και συναισθηματικούς δεσμούς με το νησί).
Ο Γιάννης Παπαδάτος θα αγωνιστεί στην Εστία Νέας Σμύρνης, ο Σταύρος Πανταζόπουλος
στον ΣΜΣ Ελευσίνας, ο Γιάννης Πουλόπουλος στον Πειραικό και η Μυρτώ Μπούζα στον Ζήνωνα Γλυφάδας όλοι με υποσχετική.
Επέστρεψαν με την λήξη της υποσχετικής ο Νίκος Κελαιδίτης και ο Αλέξης Στεφανής από Εστία Ν.Σμύρνης και Πειραικό αντίστοιχα.

Ο Θανάσης Καραγιάννης αποδεσμέυτηκε ωστόσο η συμβολή του στην περσινή πορεία της ομάδας ήταν καθοριστική και τον ευχαριστούμε θερμά.

Ο Δημήτρης Αλεξάκης ανανέωσε την παραμονή του για ακόμη μία χρονιά παρά την απόφαση της ΕΣΟ για τρεις ανδρικές σκακιέρες στην Α΄Εθνική.

Αυτή η επιλογή του είναι ιδιαίτερα τιμητική για το Σύλλογο, και για όλους εμάς.

Κύριος με κεφαλαία ο Δημήτρης ανήκει σε μία σχολή ανθρώπων που αγαπούν το Σκάκι με αυτόν το μοναδικό ρομαντικό τρόπο, χωρίς ανταλάγματα, παροχές,
ή βραβεία, πάντα με απλότητα αλλά και ενθουσιασμό εκεί που χρειάζεται,
παρότι με πιέζει αρκετά να δοκιμαστεί από τον Λεμονή μήπως και βοηθήσει την
ποδοσφαιρική ομάδα που κινδυνεύει τουλάχιστον ως αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα!!!

Ο Ανδρέας Κοφίδης εισήλθε πλέον στον τρίτο χρόνο παραμονής του στον Πανιώνιο. Η συνεργασία με τον Ανδρέα έχει φέτος σημαντική διαφορά αφού πλέον θα αγωνίζεται οριστικά με ελευθέρας και όχι με υποσχετική όπως τις προηγούμενες περιόδους.

Ο Αντώνης Ξυλογιανόπουλος ήρθε με υποσχετική από τους Τρεις Αστέρες με κάποια καθυστέρηση βέβαια αφού το μεταγραφικό ειδύλιο είναι αρκετά παλαιότερο ( ο Αντώνης μεγάλωσε και μένει στην Νέα Σμύρνη).

Κλείνω την αναφορά μου με την σημαντικότερη μεταγραφική μας ενίσχυση αυτ
ή της Αλεξάνδρας Τερζιδάκη (υποσχετική από την Ελευσίνα). Όσοι παρακολουθούν το αγωνιστικό Σκάκι σε Πανελλήνιο επίπεδο γνωρίζουν την ποιότητα της αθλήτριας τόσο που δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, εγώ απλά είχα την ευκαιρία να την γνωρίσω και ως χαρακτήρα.

Eπί προσωπικού θα υπενθυμίσω ότι κριτήριο για να αγωνιστεί κανείς με την ομάδ
α του Πανιωνίου εκτός από το εντυπωσιακό του ΕLO είναι και η συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα και ειδικότερα οι σχέσεις του με τους υπόλοιπους αθλητές
και ο νοών νοήτω.


Το παζλ της ομάδας έχει ολοκληρωθεί με τους κοινοτικούς αθλητές μας
Nikolov-Lupulescu να παραμένουν και την επόμενη σεζόν.

Αλλαγή θα έχουμε μόνο στην ενδυματολογική εμφάνιση της ομάδας όπως κάθε χρόνο άλλωστε.


Δεν συνηθίζω να αναφέρομαι σε στόχους, δεν είναι και στη φιλοσοφία μας, πιστεύω όμως ότι θα έχουμε και αυτή την χρονιά καλή παρουσία στην Α΄Εθνική προσπαθώντας να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό.

Οι κοινωνικές και οικονομικές ανακατατάξεις στην Ελλάδα θα κρατήσουν για μεγαλό χρονικό διάστημα και από αυτές δεν πρόκειται να ξεφύγει το Σκάκι. Διατηρώ την εντύπωση ότι σύντομα τα Σωματεία, οι αθλητές, και η διοίκηση της ΕΣΟ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν απροετοίμαστοι την σκληρή πραγματικότητα και τις συνέπειες τις.


.

.
.

.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ