.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

4η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑ.

Ολοκληρώθηκε το Πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής με μεγάλους νικητές την Άνοιξη και την Ελευσίνα που πήραν τελικά τα δύο εισιτήρια ανόδου για τον ΠΟΑ της επόμενης περιόδου.
Μεγάλος χαμένος ο Δίας που δεν τα κατάφερε στην Νέα Σμύρνη όπου γνώρισε τη ήττα με 7-5.

Με αυτή τη νίκη η Εστία κατέλαβε την 4η θέση, καθόλου άσχημα με δεδομένο τα προβλήματα που προέκυψαν στην ομάδα και τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσίασε. Η Εστία με πλήρη σύνθεση διέθετε ισχυρή ομάδα και ασφαλώς θα είχε διεκδικήσει την άνοδο, ωστόσο αυτό δεν ήταν δυνατόν να συμβεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης ο Δίας ¨πλήρωσε¨ την πολύ κακή επίδοση που είχαν οι ανδρικές του σκακιέρες όπου ηττήθηκε με το βαρύ 4,5-0,5.
Με τέτοιο ποσοστό η νίκη δεν μπορούσε να ξεφύγει από την Εστία παρότι στις αναπτυξιακές δεν τα πήγε τόσο καλά με επιμέρους 3,5-2,5 υπέρ του Δία, και εύκολη επικράτηση για την γυναικεία του Δία με την Νικολαίδου.
Στο ντέρμπι ανάμεσα σε Ελευσίνα-Άνοιξη οι γηπεδούχοι γνώρισαν την πρώτη τους ήττα με 8,5-3,5 που δεν τους στοίχισε αφού ο Δίας γνώρισε την δεύτερη ήττα του από την Εστία.

Εδώ θα έκλεινα και την αναφορά μου στο Φετινό Πρωτάθλημα αλλά η συζήτηση που είχα με έναν σκακιστή φίλο την Κυριακή το βράδι και τα ερωτηματικά που μου έθεσε με ωθούν να προσθέσω τα εξής:
Καμία ομάδα όταν αγωνίζεται δεν κάθεται να χάσει, τονίζω την έννοια της ομάδας.


Το ίδιο ισχύει και για την Εστία στην προκειμένη περίπτωση που αγωνίστηκε για τον εαυτό της και δεν εμφάνισε εικόνα καφενείου όπως πολλοί πιστεύουν ότι θα παρουσίαζε σε ένα πρακτικά αδιάφορο για εκείνη παιχνίδι.

Η εντύπωση που δόθηκε στις προηγούμενες αγωνιστικές ότι η Εστία αγωνίζεται για πλάκα και κατεβαίνει με κενές σκακιέρες είναι και εσφαλμένη και η κριτική που ασκείται κακοπροαίρετη.
Όντως η ομάδα αγωνίστηκε με κενές σε αρκέτους αγώνες από αντικειμενική δυσκολία και όχι για καλαμπούρι.
Στα δύο σημαντικά για την κατηγορία παιχνίδια με Μεταμόρφωση και ΔΗΚΕΠ εκεί που έδινε αγώνα παραμονής και είχε ανάγκη την νίκη, είχε επίσης κενές συνεπώς δεν επιτρέπεται σε κανένα να της καταλογίζει πρόθεση επειδή αγωνίστηκε πλήρης την τελευταία αγωνιστική.

Ζούμε σε μία χώρα όπου όλοι μας ψάχνουμε για συνωμοσίες πίσω από τις πόρτες και τα παράθυρα.
Έτσι μας έμαθαν να σκεφτόμαστε, να ψάχνουμε πίσω μας, γύρω μας, δεξιά αριστερά την επόμενη κρυφή συνναλάγη, την πλεκτάνη που στήνεται εις βάρος μας.

Ναι στη τεκμηριωμένη και καλόπιστη κριτική στα υπόλοιπα όμως συγγνώμη αλλά δεν θα συμμετέχω ίσως γιατί τα γνωρίζω αρκετά καλά, καλύτερα από πολλούς άλλους αφού δεν ανακάλυψα τον αθλητισμό μέσα από το σκάκι αλλά χρονικά πάρα πολύ νωρίτερα.

Κάτι τελευταίο, η ομάδα που κάνει Πρωταθλητισμό σε οποιοδήποτε άθλημα είναι υποχρεωμένη να σέβεται όλους τους αντιπάλους, να αντιμετωπίζει όλους τους αγώνες σαν τελικούς και να προετοιμάζεται.
Αν περιμένεις δώρα από τους άλλους όπως κενές σκακιέρες, ξενύχτια από τους αντιπάλους, κακοκαιρίες, και ματ να στήνονται υπέρ σου σε χαμένες θέσεις μπορεί και να το πετύχεις αλλά θα το χάσεις πολύ γρήγορα και απότομα γιατί δεν βασίστηκε στην δική σου ικανότητα αλλά στην ανικανότητα του αλλού.

Καλή εβδομάδα

.

.
.





.

.

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ